Migdale de Moldova – o nouă găselniță locală pentru profituri exotice

micgdale

Moldovenii, cu spiritul lor inegalabil de a privi lucrurile noi prin prisma unor oportunități de afaceri, au reușit să transforme până și fructele exotice într-o sursă de venit local.

Astfel, migdalele de Moldova, produse pe plantațiile de la  Anenii Noi, sunt atât de apreciate, încât și-au găsit importatori chiar și în propriile lor țări lor de origine.

Livada de migdali a moldoveanului Vladimir Vlasov, a început să aducă profit după circa 5 ani de la investiția inițială, dar în momentul de față, după un deceniu de la cultivarea terenului, proprietarul se declară mulțumit de a-și fi văzut visul cu ochii.

F1

foto: google.md

Pe terenurile sale cu migdali, având o suprafață totală de aproximativ 40 de hectare, muncesc 15 lucrători, care prăsesc, udă și curăță pomii, iar în luna octombrie, adună roadele.

Circa 80% din producția de migdale obținută la Anenii Noi, este exportată în Emiratele Arabe Unite, Iran și în Europa, restul fiind orietat către piața internă.

Vladimir Vlasov nu este însă singurul cultivator de migdale din Republica Moldova: alți nouă curajoși de pe plaiurile noastre, s-au aventurat în acest domeniu, încurajați de faptul că migdalii se adaptează relativ ușor la clima din țara noastră, deși recoltele ar putea fi compromise în anii cu vreme rea.

Migdalele conțin vitamina A, C, D, E, K, vitamine din complexul B, acizi grași Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, proteine și fibre, fiind deosebit de apreciate ca aliment antioxidant, care contribuie la prevenirea cancerului și nu numai.

Potrivit specialiștilor nutriționiști, migdalele favorizează digestia, înfrumusețează unghiile, pielea și părul și constituie un veritabil aliment tonic pentru creier.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate