Mărunţiş din portmoneu pentru artă de muzeu (Foto/Video)

Galeria foto prezentată în cele ce urmează, ar putea fi considerată produsul unui inspirat designer din universul digital, dar în realitate constituie o colecţie de exponate reale, realizate din monede îmbinate între ele.

Este vorba despre creaţiile lui Robert Wechsler, reunite într-un proiect inedit, intitulat simplu, „Money”.

Crestăturile pe care artistul le-a executat în monede, pentru ca, într-o fază succesivă să le asambleze în structuri ieşite din comun, sunt atât de bine camuflate în punctele de joncţiune, încât aproape că nu se disting.

Privirea este furată de complexitatea formelor obţinute prin îmbinări, asemenea unor arhitecturi cu atât mai surprinzătoare, cu cât tind parcă să împrumute ceva dintr-o peliculă SF.

Robert nu s-a mulţumit însă cu jumătăţi de măsură: reflectând asupra alegerii conştiente pe care o face un cerşetor, atunci când decide să trăiască în universul umilinţei, din monedele oferite de trecători, a realizat una din cele mai meticuloase serii ale sale, pe care a denumit-o – de ce oare nu ne mai surprinde – Cerşetorul.

Iată, în cele ce urmează, povestea acestui intrigant proiect, alcătuit din trei formaţiuni cu aspect cubic, în componenţa cărora au intrat 540 de monede (formatul mic), 3.672 de monede (formatul mediu) şi 26.982 de monede (formatul maxi):

F14

F2

F3

F4

F5

F6

F7

F8

F9

F10

F12

F13

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate