Marile evenimente ale anului 2012

Alegerile din SUA, Rusia, Franţa, dar şi din România, criza din Europa, lansarea iPad-ului 3 sau a iPhone-ului 5, Euro 2012 şi Jocurile Olimpice de Vară din Londra sunt câteva dintre cele mai importante evenimente din 2012.

In rindurile urmatoare va puteti informa care sunt evenimentele importante ale anului 2012 :

 

1 Ianuarie – Danemarca preia,  în prima zi a anului 2012, preşedinţia Uniunii Europene de la Polonia, care a avut mandatul într-o perioadă în care unitatea statelor membre a fost greu încercată, pe fondul crizei economice globale şi a crizei datoriilor suverane.

 

13-22 Ianuarie – Primele Jocuri Olimpice de iarnă ale Tineretului s-au încheiat duminică, 22 ianuarie, în staţiunea austriacă Innsbruck, după “10 zile de glorie”, potrivit preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge. “Primele Jocuri ale Tineretului au depăşit toate speranţele şi a pus fundaţii solide pentru viitorul acestei competiţii”, a mai spus Jacques Rogge.

 

23 Ianuarie – Anul Nou chinezesc incepe la 23 ianuarie 2012, si marcheaza inceputul Dragonului, un semn asociat cu curajul, prosperitatea, dragostea si cooperarea. Anul 2012 este insa si beneficiarul unei configuratii speciale a stelelor, Kui Gang, care reprezinta puterea, nobletea si respectul.

 

25-29 Ianuarie –  Lideri politici și de afaceri ai lumii s-au adunat în stațiunea montană Davos din Elveția pentru un nou Forum Economic Mondial de cinci zile. În debutul reuniunii anuale, celor 2600 de participanți le vorbește astăzi cancelara Germaniei, Angela Merkel. Alexandru Eftode a rezumat relatările agențiilor de știri despre rezultatele așteptate la Davos.

 

6 Februarie –  Regina Elisabeta a II-a a celebrat ieri şase decenii de la urcarea pe tronul Marii Britanii, longevitatea ei ca monarh fiind devansată doar de regina Victoria a cărei domnie a durat 63 de ani. Astăzi în vârstă de 85 de ani, ea a devenit regină când avea 26 de ani, la 6 februarie 1952, după decesul tatălui, regele George al VI-lea, mort când ea efectua o călătorie în Kenya.

 

 

26 Februarie – Gala de decernare a premiilor Oscar a avut loc duminică, pe 26 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles la acesta gala au fost decerneti ciştigătorii celor mai prestigioase premii ale cinematografiei.

 

22 Martie –  Albumul de debut al formatiei Beatles ,, Please Please Me ” inceteaza a mai fi protejat de legile Copyright-ului. Insa se propune ca acest termen sa fie  prelungit de la 50 de ani la 95 .

 

15 Aprilie – În acest moment, vasul aniversar care va pleca pe 8 aprilie 2012 din portul Southampton este ocupat în totalitate, dar pentru pasagerii care nu au mai prins bilete la prima croazieră şi vor să aibă parte de cea mai frumoasă experienţă îşi pot cumpăra bilete pentru cea care va porni din New York pe 10 aprilie 2012, la data la care Titanicul a plecat din portul britanic acum 100 de ani.

 

22 Aprilie – Anul electoral 2012 incepe in forta. 2012 este marcat de alegerile prezidentiale si parlamentare din Franta. In pole-position se afla candidatul socialist Hollande (27%), secondat de actualul presedinte Sarkozy (24%). Locul 3 este ocupat de Marine Le Pen (17%).

 

12 Mai – 12 August – Va avea loc marea expozitie de la Yeosu Coreea de Sud . Locuitorii din Yeosu se bucura de victoria orasului lor Bucurie mare in orasul sud-coreean Yeosu. In urma a doua tururi de scrutin la care au participat delegati din 140 de state, reuniti la Paris, acesta a fost desemnat sa organizeze Expozitia internationala din 2012. Yeosu a reusit sa-si devanseze concu­ren­tii, orasul marocan Tanger si polonezul Wroclaw.

 

9 Iunie – 1 Iulie – Campionatul European de Fotbal UEFA 2012, va fi cel de-al paisprezecelea Campionat European pentru echipele naționale de fotbal. Polonia și Ucraina vor fi țările gazdă ale turneului final, programat pentru vara lui 2012, în urma alegerii ofertei lor comune de către Comitetul Executiv al UEFA, pe 18 aprilie 2007, la Cardiff, Țara Galilor. Această ofertă a învins celelalte oferte din Italia și Croația / Ungaria, devenind cel de-al treilea Campionat European găzduit de două țări, după cele din Belgia / Olanda, pentru Euro 2000, și Austria / Elveția pentru Euro 2008. Finala se va desfășura pe Stadionul Olimpic din Kiev.

 

1 Iulie –  Ciprul preia preşedinţia Uniunii Europene la data de 1 iulie 2012 pentru cel de-al doilea semestru al anului. Însă o parte din atribuţiile preşedinţiei, în special cele care privesc probleme de apărare, sunt preluate de Cipru şi pentru primul semestru al anului.

 

27 Iulie – 12 August –  A XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice se va desfășura la Londra, Marea Britanie, în perioada 27 iulie – 12 august 2012. Londra va deveni astfel primul oraș din istoria modernă care organizeazăJocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după cele din 1908 și 1948.

 

6 – 20 August – NASA a lansat cu succes spre Marte roverul Curiosity, cel mai sofisticat robot creat de Agentia spatiala americana pentru a explora o alta planeta, care va avea misiunea de a afla daca planeta rosie a oferit in trecutul ei conditii propice pentru a intretine viata. Potrivit site-ului oficial al Agentiei spatiale americane, Curiosity va ajunge pe planeta rosie pe 6 august 2012, dupa o calatorie in spatiu de 570 de milioane de kilometri.

 

6 Noiembrie – Alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie 2012 vor fi precedate de un calendar electoral încărcat pentru republicani, care îşi vor desemna candidatul ce se va confrunta cu preşedintele democrat în exerciţiu, Barack Obama.

 

21 Decembrie – Civilizatia strabuna Maya a prezis ca in anul 2012, se va produce un cataclism la nivel mondial, prin trecerea la o noua epoca spirituala, plina de schimbari pentru omenire. In ciuda celor scrise si vehiculate in legatura cu data de 21 decembrie 2012, viitorul nostru nu este in pericol, spun expertii NASA. In afara de solstitiu, de cea mai lunga noapte, nimic altceva de importanta majora nu ne asteapta, anunta acestia.

 

      Articole recomandate