Maia Sandu s-a pronunțat: “Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să socotească”

Ministrul Educației, Maia Sandu inteționează să simplifice curriculumul pentru copii din clasele primare dar și pentru cei care sunt încă la grădiniță.

Maia Sandu susţine că mai sunt încă multe lucruri pe care regretă că nu a reuşit să le facă în perioada exercitării mandatului. Unul din planurile sale este revizuirea curriculei pentru clasele primare.

Curricula pentru clasele primare este prea încărcată, iar unii profesori fac exces de zel şi supraîncarcă elevii cu teme. Când ajung în clasele gimnaziale, copiii deja sunt plictisiţi şi obosiţi şi nu mai vor să înveţe. Se creează aşa o impresie că în şcolile noastre se face carte doar în clasele primare. În SUA, de exemplu, în clasele primare se studiază mai puţin, dar se începe a studia serios în clasele gimnaziale. Ne vom orienta după această practică”, a precizat Sandu.

Ministrul educaţiei în exerciţiu a mai comunicat că urmează a fi reformat şi învăţământul preşcolar. „Copiii la grădiniţă nu trebuie să înveţe să citească şi să socotească. Grădiniţa trebuie să urmărească scopul de socializare a copiilor, de a-i obişnui cu un regim anumit. Vom insista ca în fiecare localitate să fie câte o grădiniţă cât de mică”, a adăugat Sandu.

Reacțiile unora nu au întârziat să apară. Unii salută ideea alții o critică cu vehemență:

1 2 3 4

Sursa: ipn.md

      Articole recomandate