Mai mulţi moldoveni au internet

Primul semestru al anului 2011 a înregistrat creșteri de până la 37,5% la numărul abonaților conectați la internet. Astfel, peste 455 de mii de moldoveni au acces în rețea la ora actuală.

Portrivit datelor făcute publice de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), această piață evoluează, și numărul abonaților conectați la punctele fixe a crescut cu 38,8%, iar a celor care s-au conectat la puncte mobile a calculat o creștere de 34,9%.

Astfel, rețeaua de internet prin undă are acum cu circa 41 mii abonați mai mulți, iar marea majoritate au ales serviciile oferite de SA „Moldtelecom”. În topul companiilor alese de moldoveni pentru serviciile de internet se mai află „Starnet” și „Sun Communications”. La începutul lunii iulie „Moldtelecom” avea peste 220 mii de utilizatori de internet, „Starnet” – aproximativ 53 mii, iar „Sun Communications” aproape 12 mii de abonați.

Publicitate

Internetul mobil simte o creștere semnificativă, iar cei trei furnizori ai serviciului au conectat peste 23 mii de abonați. SA „Moldcell” deschide topul, iar la rețeaua de internet mobil a companiei s-au conectat circa 14 mii de utilizatori. SA „Moldtelecom” a conectat aproximativ 5,2 mii abonați, iar SA „Orange Moldova” are acum cu 4 mii de abonați mai mult.
Amintim ca Moldova e fruntaşă la viteza de acces la internet si se plasează Republica Moldova pe locul 9 după viteza de download având o medie de 18,89 Mbps, şi pe locul 5 după viteza de upload care este, în medie, 11,79 Mbps.

Totodată, primul semestru al acestui an a înregistrat creșteri și la categoria vânzări. Față de aceeași perioadă a anului trecut, acestea au crescut cu 21,7% și au alcătuit peste 303,2 milioane de lei.

      Articole recomandate