Desertul viitorului – 88 calorii.

Desertul rămâne un element obligatoriu în cadrul unei mese, chiar şi pentru persoanele care îşi supraveghează silueta. Însă acest desert „subţiat” trebuie să rămână gustos şi savuros.

Patiserul Thierry Marx, desemnat pentru a conduce bucătăria viitorului restaurant Mandarin Oriental din Paris, a făcut o strălucitoare demonstraţie pe scena festivalului Omnivore, bazându-se pe cercetări fizico-chimice.
El a prezentat o millefeuille de pâine de cereale, coaptă la aburi, şi un jeleu natural din cuburi de mere şi suc de portocale, ce nu conţine niciun ingredient „miraculos”. Acest maestru bucătar francez promovează o tehnică „în serviciul gustului, nu doar a spectacolului”, o critică adusă bucătăriei „moleculare”.
În plus, expertul francez a preparat o cremă de vanilie cu mascarpone, subţiată cu lapte de soia. „În acest fel, păstrăm onctuozitatea brânzei mascarpone – de ce ne-am priva de ea? – şi obţinem un preparat cu mai puţine calorii”, a declarat Thierry Marx.
Maestrul francez a pregătit şi câteva felii subţiri de coacăze negre şi de zmeură, cu un conţinut scăzut de zahăr, a căror asociere creează o senzaţie ludică şi uşor înţepătoare. Preparatul are mai puţine calorii ca un iaurt cu fructe.

      Articole recomandate