Lupii atacă raionul Şoldăneşti (Video)

Haita de lupi care au hoinărit mai mult timp prin pădurile de lângă satele Dobruşa şi Olişcani şi-au găsit un nou adăpost. De această dată, lupii s-au aciuat într-o pădurice din preajma satului Fuzăuca.

În doar câteva săptămâni, lupii au sfârtecat 7 capre, 3 viței și un cal, băgând spaima în oameni care se tem și pentru viața lor.

Nu am mai văzut aşa ceva. Cel puţin din anii ’60 nu am mai auzit de aşa ceva. Dar iată că în acest an, doar în două luni, avem peste 20 de animale sfâşiate. Cel mai des sunt atacate animalele de aici, din Fuzăuca. Mă tem că este deja o corcitură lup-câine. Acest hibrid este foarte periculos. Mai periculos decât lupii, deoarece cunoaşte oamenii”, a declarat, pentru impulstv.com, un cinetegian din raionul Șoldănești, Alexandru Navitaniuc.

Acum o lună, haita de lupi făcea ravagii în satele Olişcani, Zagorna, Recești, unde erau găsite sistematic rămășițe de animale domestice.

Totodată, în raionul Șoldănești crește și numărul de îmbolnăviri cu rabie, boală răspândită de vulpi.

Potrivit unor date neoficiale, regiunea ar fi populată de vreo 400 de vulpi. Acestea nu mai trăiesc doar prin păduri, ci şi prin clădirile părăsite din localităţi. Cele mai multe au fost observate în satele Şestaci, Climăuţii de Jos, Dobruşa, Olişcani şi Samaşcani.

      Articole recomandate