Lumea din infern: Viața de sub străzile din București: Droguri, HIV și TBC (Video)

Jurnaliştii britanici au venit în România pentru a face un reportaj despre lumea ascunsă din canalele din Bucureşti.

Sub casele cu o arhitectură impresionantă şi bulevardele împrejmuite de copaci, se ascunde o lume întunecată, la care turiştii nu au acces. Un reportaj ce prezintă viaţa persoanelor fără adăpost din Bucureşti, care trăiesc în canale, va fi difuzat în această seară de postul de televiziune britanic Channel 4.

Realizată de o echipă de jurnaliştii Paraic O’Brien şi Jim Wickens, în colaborare cu Radu Ciorniciun, producţia conturează faţa nevăzută a celor care îşi duc viaţa în subteran. Majoritatea sunt dependenţi de droguri, încă de la o vârstă fragedă, iar unii sunt infectaţi cu HIV sau suferă de tuberculoză, scrie channel4.com.

La suprafaţa celui mai nou membru al Uniunii Europene s-a muncit mult pentru a se redefini. Dar o altă Românie există în subteran”,

Când a căzut Ceaușescu au existat zeci de mii de copii abandonați în orfelinatele care se aflau în „grija” autorităților Române. Dar în 1990 o serie de rapoarte au relevat adevărate scene de coșmar. Scene de neglijare și cruzime ce amintesc de lagărele de concentrare.

Deci, ce sa întâmplat cu acei copii?

      Articole recomandate