Londra, ales cel mai scump oraş din lume

london1

Londra este cel mai scump oraş din lume. Potrivit unui studiu, capitala Marii Britanii îşi depăşeşte cu mult competiţia din top, în ceea ce priveşte atât chiriile, cât şi costul general al traiului.

Aici, prețul benzinei este de două ori mai mare ca în Statele Unite. Mai mult, cafeaua este aproape de trei ori mai ieftină în Roma decât în capitala Marii Britanii, iar alimentele sau electrocasnicele sunt la fel cu cele mai mari prețuri.

Cifrele se bazează pe informațiile culese de la aproape 200.000 de utilizatori din toată lumea pentru a calcula prețurile medii practicate în 1.600 de orașe de pe mapamond.O cafea în Londra costă 2,86 lire sterline, cu 60% mai mult față de Roma, unde un capuccino poate fi cumpărat cu puțin peste o liră.

La capitolul electronice, singurul oraș unde prețurile sunt mai mari ca în capitala britanică este Tokyo, iar New York-ul este printre cele mai ieftine locuri de unde poți cumpăra astfel de produse. Cele mai scumpe bilete la cinema le găsiți tot la britanici, cu un preț de 22 lire sterline pentru două persoane, față de 14 lire în Sydney și 10 lire în Singapore.

Valoarea medie a unei chirii lunare pentru o garsonieră în Londra este de 4.250 de dolari, lunar. De asemenea, londonezii sunt nevoiţi să plătească 250 de dolari pentru un abonament pe transportul în comun şi 30 de dolari pentru o tunsoare simplă.

La cealată extremă a topului se află capitala Venezuelei, Caracas, unde costul traiului este de o mie de ori mai scăzut decât în Londra. Pe locurile doi, trei şi patru în top se află Oslo, Geneva şi Zurich.

Solomon Adrian

      Articole recomandate