Locul unde nu va veni sfîrşitul lumii. Vezi cât te costă să închiriezi o casă

Locuitorii din Bugarach, un cătun aflat la poalele Pirineilor francezi, aşteaptă cu zâmbetul pe buze sfârşitul lumii, „programat” pentru 21 decembrie.

Şi, dacă Bugarach tot a fost catalogată drept singura aşezare care va supravieţui Armaghedonnului mayaş, localnicii s-au gândit să împărtăşească şi altora beneficiile acestui statut. De fapt, să vândă.

Astfel, după profeţiile care spun că extratereştrii ateriza în cătunul în care locuiesc, stabil, doar 176 de persoane, îi vor lua pe cei credincioşi şi îi vor salva, Bugarach a devenit un adevărat loc de pelerinaj, iar locuitorii au început să facă negoţ cu pietre autentice, apă, pizza şi chiar vin.

Mai mult, pentru noaptea de 20 spre 21 decembrie, unul dintre localnici îşi închiriază proprietatea cu patru dormitoare contra sumei de 1.500 de euro, dar oferă şi spaţiu de campare în curtea sa, în schimbul sumei de 400 de euro, fără cort inclus.

Altfel, în Bugarach, o simplă piatră costă în jur de 1,5 euro, iar o sticlă de apă, de 10 ori mai mult. În noaptea fatidică, în singurul local din localitate, cu specific italian, turiştii vor putea servi o pizza specială, Apocalypse Pizza, şi vor putea gusta din vinul casei, End of the World…

      Articole recomandate