Iarna și-a intrat în drepturi: Serviciile municipale şi naţionale de deszăpezire activează în regim normal

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Meteorologii au emis pentru astăzi cod galben de ninsori. În aceste condiții, Ministerul Transporturilor asigură buna circulație a transportului pe drumurile naționale.

Pentru curățarea drumurilor și eliminarea riscului de accidente au fost implicate în total 46 de utilaje pentru distribuirea materialului antiderapant, 7 încărcătoare, 7 autogreidere și 130 de muncitori.

În raioanele de nord ale republicii stratul de zăpadă de pe carosabil măsoara între 5 și10 cm. Până la primele orele ale dimineții principalele drumuri naționale au fost curățate și efectuate lucrări de distribuire a materialului antiderapant, după care s-a intervenit și pe drumurile locale.

Potrivit autorităţilor, toate traseele sunt patrulate în regim non-stop de echipele Administraţiei de Stat a Drumurilor. De asemenea, conducătorii auto pot apela la orice oră la „linia fierbinte”, în cazul în care au rămas blocaţi în troiene.

Sinopticienii anunţă că în următoarele zile va fi lapoviţă şi ninsoare, iar pe drumuri se va forma gheţuş. Sâmbătă noaptea se va răci simţitor – în unele localităţi vor fi chiar şi -15 grade Celsius. Tendinţa de răcire a vremii se va menţine şi săptămâna viitoare, când se aşteaptă şi ninsori puternice.

      Articole recomandate