Lista bolilor provocate de aerul condiţionat

Numărul persoanelor răcite este în creştere în această perioadă, chiar dacă afară sunt peste 30 de grade Celsius. Medicii afirmă că aerul condiţionat este principalul vinovat al faptului că virozele respiratorii sunt tot mai des întâlnite în ultima vreme.

Specialiştii averizează că odată cu apariţia caniculei au apărut şi primele cazuri de sinuzite, rinite, otite, pneumonii, şi bronşite. „O diferenţă de temperatură mare între exterior şi interior duce la apariţia nasului înfundat şi a durerilor de cap. Atenţie, aerul conţiţionat este şi un mediu propice pentru virusuri. Astfel, dacă filtrele de aer nu sunt curăţate corespunzător riscul apariţiei rinitelor şi chiar a penumoniilor este destul de crescut. Este ca şi cum o persoană bolnavă ţi-ar tuşi în faţă„, punctează medicii.

Risc de stop cardio-respirator

Specialiştii atrag atenţia asupra riscului ce poate apărea atunci când aparatul de aer condiţionat este setat la o temperatură mult prea scăzută, comparativ cu cea de afară. Potrivit medicilor, cardiacii sunt expuşi riscului de a face un stop cardio-respirator, deoarece inima lor este nevoită să depună mai mult efort pentru a se adapta temperaturii. Pentru a preveni acest risc, medicii recomandă ca diferenţa de temperatură dintre exterior şi interior să nu depăşească cinci grade Celsius.

Specialistii recomandă persoanelor care răcesc, chiar şi în această perioadă, să se prezinte la medic. „Este bine de ştiut că fiecare caz este unul particular, chiar şi atunci când avem de-a face cu o banală răceală. Ceea ce este bun la mine, nu va funcţiona şi la celelalte persoane pe care le cunosc. Urmarea unui tratament după ureche poate duce la agravarea stării de sănătate„.

      Articole recomandate