Lectura=dezvoltare! 10 cărți de citit dimineața

Totul în această lume are formula sa. Lectura = dezvoltare, respectiv trebuie să acordăm cititului cât mai mult timp posibil. Cea mai bună soluției ar fi: 30 minute dimineața și 30 de minute seara.

Viața ne impune să devenim oameni matinali. Ne trezim dimineața, luăm micul dejun, ne aranjăm în grabă și cu o viteză cosmică ne avântăm spre job, facultate, școală…rutină! Pentru că știm că cititul contează, îți recomandăm 10 titluri de cărți în compania cărora ai putea să-ți petreci diminețile:

sageata
1. Omul în căutarea sensului vieții, Viktor Frankl

Reprezintă o meditaţie a lui Viktor Frankl privind evenimentele din lagărele de concentrare naziste în care a fost ţinut ca prizonier pe perioada celui de-al II-lea Război Mondial. Dacă ai văzut vreodată un documentar despre atrocităţile ce au avut loc în lagăre precum Auschwitz, Belzec sau Majdanek, cunoşti dintr-un punct de vedere detaşat, realitatea crudă cu care se confruntau evreii deţinuţi.

1

 

2. Întreabă-te de ce, Simon Sinek

De ce unele companii sunt mult mai inovatoare sau mai profitabile și au o influență mai mare decât altele? De ce au clienți și angajați mai loiali? De ce unele firme care au reușit să aibă succes și îl pot menține pe termen lung, iar altele nu? Afli toate aceste răspunsuri lecturând și răsfoind cartea scrisă de autorul englez.

 

3. Iraţionalitate Benefică, Dan Ariely

În volumul Iraţional în mod previzibil (Publica, 2010), Dan Ariely a decelat numeroasele pulsiuni care ne fac să luăm decizii nepotrivite. Acum, în volumul Iraţionalitatea benefică, el ne dezvăluie surprinzătoarele efecte negative şi pozitive pe care iraţionalitatea le poate genera în viaţa noastră.

 

4. Săptămâna de lucru de 4 ore, Tim Ferriss

Săptămâna de lucru de 4 ore conţine multe principii folositoare. De exemplu:  cum să fii eficient online, cum să călătoreşti ieftin, cum să îţi convingi şeful să te lase să lucrezi de acasă, cum să foloseşti un asistent personal.

2

 

5. În căutarea fericirii, Daniel Gilbert

În această carte, Daniel Gilbert ne împărtășește cele mai ciudate aspecte ale minții umane și ne îndreaptă pașii spre fericirea mult cautată.

 

6. Dragostea în vremea holerei, Gabriel Garcia Marquez

În tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza trăiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize… La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţa lui s-a sfârşit. Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri şi nu numai…

 

7. Narcis şi Gura-de-Aur, Herman Hesse

Tânărul dascăl și elevul dintr-o școala monahală: Narcis și Gura-de-Aur. Între cei doi ia naștere o prietenie profundă, dar drumurile lor se despart. Gura-de-Aur se lasă prada placerilor cărnii și va pribegi ani în șir din femeie în femeie. Este salvat de Narcis, devenit între timp Abatele Ioan. O ultima călătorie îi provoacă boala și, în cele din urma, moartea.

 

8. Veronika se hotărăşte să moară, Paulo Coelho

Sătulă de o viaţă banală, Veronika, o fată din Slovenia, decide să-şi pună capăt zilelor. Tentativa ei eşuează, iar tânăra este internată la Villete, un azil de nebuni din capitală. Acolo Veronika află că supradoza de medicamente i-a afectat puternic inima, motiv pentru care îi mai rămân puţine zile de trăit.

veroniica

 

9. În sălbăticie, Jon Krakauer

Povestea emoţionantă a morţii tânărului Chris McCandless în sălbăticia Alaskăi în 1992 stârneşte reacţii intense în societatea americană.

 

10. Arta războiului, Sun Tzu

Arta Războiului” este o carte scrisă de către generalul chinez Sun Tzu în secolul al VI-lea î.Hr. despre tactici și strategii militare. Are 13 capitole. Este esența războiului psihologic (pentru a face adversarul să creadă că se află în poziție de slăbiciune sau că trebuie să se predea) utilizat în special în Războiul din Vietnam sau în cel al Indochinei (deceniile 4-5 ale secolului al XX-lea).

      Articole recomandate