7 arhetipuri studențești

Care e cea mai frumoasă perioadă din viața unei persoane? Copilăria, probabil. Ai de toate, ești zeul lumii și totul se rezolvă de la sine. Iar ce există între această perioadă – copilăria – și viața monotonă cu o slujbă plătită prea prost și vecini enervanți? Studenția, evident.

Chiar dacă nu pare a fi o perioadă atât de frumoasă, studenția oferă imense oportunități de dezvoltare, atât în plan intelectual, cât și intim. Prieteni noi, aventuri amoroase și câteva cursuri la facultate, studenția e perioada cea mai frumoasă din viața unei persoane, care îi permite acesteia să-și facă noi prieteni și să-și dezvolte personalitatea, iar ce au studenții în comun, în afară de mult alcool în vene? Câteva caracteristici care, dacă ar fi izolate și exagerate, ar duce la crearea unor arhetipuri de tipul…

rosu2

#1. Studentul tocilar

1

Nici un curs pierdut, nici o remarcă a profesorului rămasă în afara carnetului de notițe și nici o carte recomandată de către acesta care să lipsească de pe rafturile acestui student harnic. Acest tip de student se simte în universitate ca la el acasă: mănâncă, își petrece timpul liber și uneori chiar doarme în facultate, dacă are doar 12 ore între cursuri.

decoratie

#2. Studentul petrecăreț

2

Cuvântul universitate îi sună cunoscut, dar nu își poate aminti cu exactitate care este semnificația acestuia. Acest tip de student este salutat de către toți barmanii din oraș și îți poate zice cu exactitate care fată și în ce local a fost aseară. El reușește să apară dimineața în câte 4-5 poze din diferite localuri iar rutina lui zilnică este simplă: ziua-n spatele tejghelei, noaptea-n cluburi și veceuri.

decoratie

#3. Student invizibil

3

Nimeni nu l-a văzut și nu a auzit de el, deși reușește mereu să susțină toate examenele și să-și obțină licența. Toate astea fără a vedea măcar cum arată universitatea.

decoratie

#4. Studentul dezamăgit

5

A dat-o-n bară cu facultatea. Asta e. Dar nu poate renunța acum, că e anul 3 și mai are un an și termină facultatea și dacă a pierdut deja 2 ani ar trebui să mai rabde și să-și ia diploma și să facă poate o altă facultate, pentru că e mai ușor decât să lucrezi. Și merge la cursuri, din când în când, și nu înțelege nimic și copiază la examene și e mulțumit de sine dacă are mai puțin de 4 restanțe.

decoratie

#5. Student prea-inteligent-pentru-lumea-asta

6

E acel individ care intră în clasă cu o mutră inteligentă și merge cu viteză și ia un loc în spatele clasei și nu vorbește cu nimeni, pentru că toți îs prea proști pentru el și tace toată ora, scoțând câte un oftat lung uneori pentru a le reaminti colegilor de prezența și inteligența sa și dacă este întrebat de profesor răspunde scurt și greșit, și apoi bolmojește ceva sub nas și își reia poza de om prea inteligent pentru întrebarea aia prostească și adunătura aia de idioți.

decoratie

#6. Studentul plictisit

7

E prezent aproape la toate cursurile, deși nu dă doi bani pe ele. Are mereu telefonul la-ndemână, bateria acestuia ținând mai puțin de jumătate de zi și este mereu în căutarea unui alt coleg la fel de plictisit. Cunoaște toate modele de telefoane, tablete sau alte dispozitive care pot fi folosite pentru a rula cele mai noi jocuri. Este maestru în a se ascunde de profesor și emite uneori sunete stranii din spatele clasei, de obicei când bateria telefonului său moare.

decoratie

#7. Studentul somnolent

4

Deși apare mai des la cursuri decât cazul nr. 2 și 3, îl recunoști nu după fața sa, ci după vârful capului, el fiind mereu partea cea mai vizibilă a lui. Este aproape mereu prezent în clasă cu 10 minute înainte de curs și este mereu cu capul pe brațe și cu brațele pe bancă. Fața lui poartă mereu urmele cămeșii, hanoracului sau a poloverului pe care îl poartă și se trezește, din reflex, cu 5 minute înainte de sfârșitul orei. Uneori sforăie.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate