La plimbare prin Chișinău, cu telecabina: Un proiect pilot ar putea fi realizat în capitala R.M.

chisinau

Municipiul Chişinăul a primit o ofertă din partea companiei britanice Overland Transport Systems să aplice pentru fonduri europene în vederea realizării unui sistem de transport suspendat, ce are capacitatea sa transfere un mare număr de călători în interiorul şi împrejurul oraşului.

Potrivit adevarul.ro, alături de Chişinău, alte trei oraşe au fost propuse pentru implementarea unui astfel de proiect, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca şi Budapesta. Proiectul pilot are în vedere un traseu pe o distanţă de maxim 10 kilometri. Cabinele vor putea să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile şi o persoană, maxim două.

Greutatea maximă ce va putea fi transportată este de 400 de kilograme, viteza medie de transport, de 50 de kilometri pe oră, iar numărul maxim al călătorilor transportaţi pe oră, pe fiecare direcţie de mers – de aproximativ 5.000 de persoane.

Telecabinele vor utiliza o sursă electrică externă, acestea urmând să se succeadă la o distanţă de 10 metri. Toate cabinele vor fi echipate cu instalaţie de încălzire, aer condiţionat, cu camere de supraveghere video în interior sau în exterior.

Selecţia destinaţiei se va face prin atingerea tastelor pe un ecran sau prin recunoaşterea vocii„, se mai arată în document.

Citește și : După 20 de ani, telefericul din Chișinău ar putea fi reabilitat. Vezi cum arată acum.

      Articole recomandate