Jocurile video chiar te fac mai violent

Jocurile video violente pot produce modificări în creier în numai o săptămână, făcând jucătorii să devină mai agresivi, arată un studiu citat de Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea din Indiana (SUA) arată că zone-cheie din creier îşi reduc activitatea când utilizatorii „împuşcă” inamici în mediul virtual, făcându-i pe aceştia mai violenţi şi anti-sociali.

Studiul a fost efectuat pe 22 de bărbaţi cu vârste între 18 şi 29 de ani, dintre care jumătate şi-au petrecut cel puţin zece ore pe zi jucându-se, în timp ce restul nu s-au atins deloc de jocurile video.

„Cei care s-au jucat au prezentat o activitate mai redusă în regiunile din creier asociate cu funcţiile cognitive. Acesta este primul studiu care face legătura între jocurile video şi creier”, se arată în raportul cercetătorilor americani.

Daily Mail scrie că rezultatele sunt îngrijorătoare, creierul părând a fi uşor de „modelat” într-un timp scurt. Totuşi, cercetătorii au descoperit că, odată ce utilizatorii au încetat să se mai joace, creierele lor au revenit la normal.

Acest studiu vine să contrazică o altă cercetare, realizată de Universitatea din Texas pe parcursul a trei ani. Ei au monitorizat 165 de tineri şi nu au găsit nicio legătură între jocuri şi activitatea craniană.

      Articole recomandate