Istoria neștiută a unora din cele mai populare abrevieri din lume. Cum au apărut OMG și LOL

lol omg

Unele din cele mai folosite cuvinte colocviale din prezent, in forma lor prescurtata, sunt LOL (laugh out loud) sau O.M.G. (Oh, my god!). Ele sunt insa mult mai vechi decat se crede.

Desi cei mai multi cred ca aceste cuvinte au fost inventate recent de tineri, care discuta intre ei prin chat sau SMS, adevarul este altul, scrie Daily Mail,citat de stirileprotv.ro.

O.M.G. a fost folosit pentru prima data in anul 1917, de catre amiralul britanic John Artuthnot Fisher, intr-o scrisoare adresata lui Winston Churchill, in care vorbea despre modul “suparator” in care presa prezinta evenimente din timpul Primului razboi mondial.

61300721

Cu toate acestea, expresia a fost inclusa abia in anul 2011 in Dictionarul Oxford al Limbii Engleze, ca forma prescurtata pentru „Oh My God!”, folosita pentru a epxima uimirea, bucuria sau revolta.

LOL (lough out loud) a fost folosit prima data in anul 1980, intr-un forum destinat celor pasionati de computere, Usenet.
In prezent, expresiile prescurtate devin tot mai folosite, mai ales de tineri, astfel incat multi adulti nici nu stiu ce inseamna aceste adrevieri.

Exista insa riscul ca, din cauza acestui mod de comunicare, unii copii sa nu mai invete corect cum sa scrie.
Moda abrevierilor a aparut odata cu lansarea primelor telefoane mobile, care aveau o limita de 160 de caractere pentru un text scris.

Aceasta restrictie nu mai exista in prezent, dar populara retea de socializare Twitter are o limita de 140 de caractere.

      Articole recomandate