Întreaga experiență a psihologilor în 18 citate

Yoga in natura_iStock_000005213985XSmall_crop

Cîndva, viața ei era un adevărat coșmar. A fost violată la vîrsta de 5 ani, la 15 ani a rămas însărcinată si a abandonat școala, iar la 16 ani a renunțat la copilul său.

Cu toate acesta, viața ei s-a schimbat radical datorită teoriei ca gîndurile pot schimba trupul. Louise Hay a început să învețe această teorie și să desfășoare seminare, datorită cărora s-a schimbat și viata sa: chiar și atunci cînd a fost diagnosticată cu cancer, ea a descoperit cauza în dezamăgirile, tratamentul agresiv și violul din copilaria sa.

A renunțat la tratmentul medicamentos și și-a schimbat radical stilul de viață: a început a iarta, a se alimenta corect și a-și purifica corpul și sufletul. Louisa afirmă că anume așa a învins cancerul. În plus, în viața sa și-au facut loc bunăstarea și armonia.

Noi am selectat cîteva citate din cartea Louisei Hay „Poți să-ți vindeci viața”, care ne schimbă modul de a gîndi și ajută psihologilor din întreaga lume să întoarcă oamenilor încrederea în sine și schimbările pozitive în viață.

1. Dacă ţie ţi-e uşor de regulă să-ţi înţelegi propria durere, fă un efort în a înţelege şi durerea celui care te-a rănit.

2. Încă din primii ani de viaţă, începem să ne comportăm prin a imita viaţa adulţilor din jurul nostru.

3. Îţi poţi schimba oricând atitudinea faţă de trecut, întrucât e o prostie să te pedepseşti singur pentru rana pe care ţi-a produs-o cineva cu mult timp în urmă; dacă nu-l poţi ierta, tot ţie îţi faci rău în primul rând.

4. Convingerile noastre nu sunt altceva decât gânduri susţinute o vreme foarte îndelungată. Oricare ar fi ele, noi nu avem niciun motiv să rămânem ancoraţi în durerea noastră. Trecutul nu mai are nicio putere asupra noastră.

5. Dacă vrei să faci o schimbare, e nevoie şi de răbdare, e ca şi cum plantezi o sămânţă din care îţi vine greu să crezi că va ieşi o adevărată plantă, dar după ceva timp asta se întâmplă, cu condiţia să nu tai primii lăstari, doar pentru că nu vezi încă o plantă matură.

6. Dacă îţi doreşti iubire trebuie să emiţi iubire. Toate vibraţiile pe care le emiţi mental sau verbal se întorc înapoi la tine într-o formă similară.

7. Gândeşte-te numai la lucruri care te fac fericit.

8. „Ar trebui” poate fi în schimb înlocuit cu „Aş putea”.

9. Bolile noastre sunt de fapt create de noi, prin gândurile noastre.

10. Viaţa este extrem de simplă: noi primim întotdeauna ceea ce dăruim.

11. Fiecare gând pe care îl emitem contribuie la realizarea viitorului nostru.

12. Gândurile pe care le emitem şi cuvintele pe care le rostim dau naştere experienţelor cu care ne confruntăm.

13. Aprobarea şi acceptarea de sine în momentul prezent sunt principalele două căi prin care putem declanşa schimbările pozitive în fiinţa noastră.

14. Din păcate mulţi oameni se tratează singuri aşa cum au fost trataţi la rândul lor de către părinţi şi se acuză în interior aşa cum făceau părinţii cu ei.

15. Resentimentele, (auto)critica excesivă, vinovăţia şi teama generează cele mai multe probleme din viaţa oamenilor şi cele mai multe boli. Acestea sunt cauza majorităţii bolilor din viaţa oamenilor, ele se nasc din condamnarea celor din jur şi din lipsa asumării responsabilităţii pentru propriile fapte.

16. O dată pe zi, aşează-te într-un loc liniştit şi pune-ţi mâinile pe inimă. Transmite-i acesteia iubirea ta şi percepe iubirea ei pentru tine. Inima ta a bătut pentru tine de când te-ai născut şi până în prezent şi va continua să bată până în ultima ta zi pe acest pământ.

Priveşte în inima ta şi sesizează orice urmă de amărăciune şi orice resentiment. Spală-ţi cu blândeţe inima în apa iertării şi a înţelegerii! Dacă ai putea vedea imaginea de ansamblu, ai înţelege lecţiile prin care a trebuit să treci. Transmite-le iubire tuturor membrilor familiei tale şi iartă-i! Inima ta este iubire, iar sângele din venele tale este bucurie!

17. Alte convingeri precum „Nu te încrede în nimeni”, „Bărbaţii nu plâng niciodată”, „Femeile trebuie să gătească în familie” şi multe altele te pot împiedica să te manifeşti în toată splendoarea ta şi să crezi în tine şi în ceilalţi.

18. Nu toţi sunt însă pregătiţi să se schimbe în acelaşi moment sau în acelaşi ritm cu noi. Este suficient de greu să te schimbi pe tine însuţi, darămite să încerci să schimbi pe cineva care nici măcar nu îşi doreşte aşa ceva.

      Articole recomandate