Interpretare viselor superstiţie sau nu? Cele 5 mesaje pe care nu ar trebui să le ignori

vise

De multe ori avem tendinţa de a ignora visele şi de a nu le da nici o interpretare. Sunt totuşi câteva mesaje pe care creierul le transmite şi pe care n-ar trebui să le trecem cu vederea, mai ales atunci când acestea se repetă, aparent fără nici un motiv.

Visele recurente (care se repetă la un interval regulat – în fiecare noapte, săptămână, lună etc.) pot sublinia o slăbiciune, o teamă, o incapacitate personală de a controla ceva din viaţa reală, fie că este vorba de ceva din prezent sau din trecut, scriu colegii de la sfatulparintilor.ro.

Iată cele mai comune vise recurente şi ce interpretare le poţi da:

Interpretare vise #1: Îţi cade un dinte

Dacă ai tendinţa de a da acestui gen de vis o interpretare negativă, eşti departe de adevăr. Nu te paşte nici o primeşjdei. Trebuie însă să fii atent la ceea ce ai spus sau urmează să spui. Cumva ai bârfit pe cineva? Ai un secret pe care îl ţii departe de cei dragi? Ai spus cuiva ceva ce nu trebuia să spui? Ai dezvăluit secretul cuiva? Ai spus ceva la nervi şi n-ai fi vrut?

Cam acestea sunt întrebările pe care ar trebui să ţi le pui atunci când visezi că ţi-a căzut un dinte. Dintele simbolizează de fapt capacitatea ta de comunicare. Încearcă să fii atent la ce-ţi iese din gură şi încearcă să-ţi îmbunătăţeşti abilitatea de a comunica cu ceilalţi.

Interpretare vise #2: Eşti urmărit

Cercetătorii spun că visul în care eşti urmărit este cel mai comun vis recurent în rândul femeilor. De fapt acest tip de vise îţi transmite că n-ar trebui să mai fugi de probleme, ci să le confrunţi pentru a scăpa de ele. Întrebările pe care ar trebui să ţi le pui sunt: De cine fug? Ce problemă trebuie să rezolv? Este vreo problemă pe care nu ştiu cum s-o rezolv? Am vreo obligaţie către cineva pe care nu ştiu cum s-o onorez? Am vreun secret din trecut de care fug şi sper să nu iasă la suprafaţa?
Nu poţi fugi la nesfârşit. Să eviţi o problemă, un obstacol, nu înseamnă că vei scăpa de ele. Nu faci decât să prelungeşti durerea şi anxietatea. Aceste vise vor dispărea în momentul în care vei avea curajul să înfrunţi problema.
Interpretare vise #3: Toalete murdare

Nu intrăm în toate detaliile „murdăriilor” întâlnite în vis. Însă trebuie să te gândeşti la toate lucrurile care te deranjează la toţi cei din jurul tău şi pe care nu ai curajul să le rosteşti în faţa lor. Întrebarea pe care trebuie să ţi-o pui este „Ce anume nu-mi permite <să trag apa>? Incapacitatea de a spune ce te deranjează, de a-ţi exprima frustrările, duce la acumularea şi mai multor frustrări şi energii negative care te ţin pe loc, într-o „mizerie” emoţională. Şi cu cât acumulezi mai multă mizerie, cu atât îţi va fi mai greu să o cureţi.

Interpretare vise #4: Din nou la şcoală

Chiar dacă ai terminat şcoala acum 10, 20 sau chiar 50 de ani, te bântuie visul că eşti scos la tablă la ora de chimie sau ţi-ai pierdut ghiozdanul, sau ai rămas repetent. Aceste vise au legătură cu cariera ta şi cu viaţa socială. De ce?Pentru că şcoala este primul loc în care înveţi ce este un “dead-line”. Ai timp până la ora următoare să-ţi faci temele şi să înveţi lecţia. Apoi, şcoala este primul loc în care înveţi să te acomodezi cu ceilalţi, să comunici, să te integrezi în societate.

Când ai un vis legat de şcoală ar trebui să te întrebi Trebuie să-mi dovedesc capacităţile şi abilităţile în faţa unui şef nou? Vreau să demonstrez că sunt cel mai bun pentru că vreau să avansez? Sunt în momentul de faţă în poziţia în care doream să fiu? Sunt suficient de pregătit şi de sigur pe mine pentru poziţia la care aspir? Se apropie dead-line-ul pentru proiectul în care sunt implicat?

Caută răspunsurile la aceste întrebări şi pregăteşte-te să rezolvi problemele care sunt de rezolvat pentru a face faţa cu succes tuturor provocărilor legate de job-ul şi cariera ta.

Interpretare vise #5: Te înşală partenerul

Într-un sondaj realizat pe un eşantion de 5000 de persoane, femei şi bărbaţi de toate vârstele, visul partenerului adulterin a fost clasat pe primul loc în topul viselor recurente. Oricât de supărător ar fi acest vis, vestea bună este că foarte puţin parteneri şi-au căutat şi în realitate fericirea în afara căminului conjugal.

Totuşi, aceste vise transmit un mesaj de atenţionare. Mai exact, este timpul să analizezi stadiul relaţiei şi să-ţi avertizezi partenerul, dacă este cazul, că ai nevoie de atenţia lui. Petrece cumva partenerul tău de viaţă mai mult timp la job decât acasă? Partenerul tău stă mai mult cu prietenii decât cu tine? Începi să te simţi a cincea roată la căruţă?

Cheia succesului unei relaţii este ca celălalt să fie pe primul loc. Iar când ai vise că te înşală partenerul, înseamnă că de fapt nu-ţi acordă atenţia pe care a-i merita-o. Chiar dacă job-urile nu vă permit să petreceţi mai mult timp împreună, încercaţi ca acel puţin timp rămas să fie de calitate. Comunicaţi mai mult, evitaţi să vă certaţi pornind de la discuţii ce ţin de job, exprimaţi-vă sentimentele pentru a nu a acumula noi frustrări, arătaţi-vă sentimentele.

      Articole recomandate