Cele 10 jocuri video care au făcut istorie. Jocurile care au redat culoare copilării noastre

jocuri video

Cu toţii avem cel puţin un joc video preferat, nu? Bravonet.ro a făcut un top al celor mai tari 10 jocuri video din istorie, iar datoria ta este să vezi dacă preferatul tău se află printre ele.

Va propunem să urmariţi un clasament cu jocurile care mi-au facut copilarie mai colorată :

10 – Super Mario 64
În 1996, Nintendo a avut curajul să creeze primul joc 3D din lume, iar cu noile joy-stick-uri de la consola Nintendo 64 jucătorii îl puteau face pe Mario să sară, să alerge, să facă mişcări noi etc, ba chiar puteau schimba vederea camerei pentru un unghi mai bun. Toate aceste lucruri au fost revoluţionare la momentul respectiv şi au clasat acest joc pe locul 10 în top.

jocurile din copilarie (1)

9 – Half Life
Nici un joc nu se compară cu Half-Life, un PC shooter care a înlocuit ideile generale ale unui shooter normal şi totodată personajul principal, pe care acum nu îl mai putem vizualiza. Eroul, Gordon Freeman, este un tip fără personalitate şi fără voce, dar cu puteri foarte mari, ceea ce îi hrăneşte jucătorului ego-ul personal. Toate acţiunile se desfăşoară în real time, ceea ce a reprezentat o mare bilă albă pentru Half-Life.

jocurile din copilarie (2)

8 – Wii Sports
Din 2006 de când s-a lansat, a devenit cel mai bine vândut joc al tuturor timpurilor pentru că a venit cu ceva realmente inovator: senzori de mişcare într-o consolă extrem de simplu de utilizat. O consolă cu care toată lumea se poate juca. Chiar şi bunicii noştri, care nu au mai pus niciodată mâna pe un joc video. Wii Sports deţine şi acum recordul, surclasând apariţii mai noi de la Nintendo la capitolul vânzări.

jocurile din copilarie (3)

7 – Halo: Combat Evolved
„Halo” a fost unul dintre cele mai mediatizate FPS-uri din istoria shooterelor şi a fost declarat „cel mai bun creat vreodată”. Deşi iniţial fusese făcut doar pentru consola Xbox, în 2003, la doi ani de la apariţia lui pe piaţă producătorii de la Gearbox au făcut şi o variantă pentru PC. S-a bucurat de foarte mult succes!

jocurile din copilarie (4)

6 – LittleBigPlanet
Acest joc a revoluţionat industria video-game-urilor datorită faptului că a solicitat imaginaţia jucătorilor, le-a stimulat gândirea, le-a dezvoltat capacitatea de a lucra în echipă şi multe altele. Personajele din joc interacţionează fizic cu mediul înconjurător şi pot să-l modifice, fără să fie împiedicaţi de greutatea utilizării unui editor complicat.

jocurile din copilarie (5)

5 – Street Fighter
Unul din jocurile noastre preferate, ne dă ocazia să ne testăm limitele şi abilităţile în faţa unor adversari cu adevărat de temut. Un joc care a câştigat foarte multă popularitate, chiar dacă în sinea lui este relativ violent.

jocurile din copilarie (6)

4 – Shadow Of The Collosus
A fost considerat unul dintre cele mai bune jocuri ale anului 2005 şi a avut parte de vânzări spectaculoase. Se pare că Wander (personajul principal) şi calul său Agro au câştigat simpatia publicului. Ba mai mult, producătorii de la Hollywood vor să facă şi un film după acest joc.

jocurile din copilarie (7)

3 – World of Warcraft
Toată lumea e îndrăgostită de universul Warcraft, încă din 1994, anul în care a apărut primul joc, motiv pentru care nu putea să lipsească din acest top!

jocurile din copilarie (8)

2 – Grand Theft Auto 2
Iarăşi un joc cu milioane de fani în întreaga lume. Maşini, urmăriri mai ceva ca în filme, lupta pentru a urca în ierarhia criminalilor şi multă, multă aventură. Practic, nici nu are nevoie de prea multă prezentare. Everybody loves GTA!

jocurile din copilarie (9)

1 – Doom
„Doom” a făcut furori în anul apariţiei (1993), fiind primul shooter realizat vreodată şi cucerind instant sute de mii de oameni din întreaga lume. Este recunoscut pentru grafica 3D şi posibilitatea de a fi jucat în reţea cu mai mulţi prieteni. Un succes garantat.

jocurile din copilarie (10)

Care din ele se numără printre preferatele tale ?

      Articole recomandate