Insecte cu armuri impenetrabile – o colecţie semnată Edouard Martinet (Foto)

Dacă vă întrebaţi ce-ar putea fi mai rău decât sa te lupţi cu insectele supărătoare, atunci răspunsul este cât se poate de simplu: să te lupţi cu insectele dotate cu armuri impenetrabile.

Aceasta este ideea care se află la baza unei serii de creaţii purtând semnătura artistului francez Edouard Martinet, care a încercat să transforme un astfel de cosmar, în operă de artă.

Insectele sale au fost construite din fragmente metalice dezmembrate de la biciclete vechi, maşini de scris, automobile şi alte dispozitive abandonate.Privindu-le, nu putem să nu remarcăm cât suntem de norocoşi că nu prind viaţă, deşi au un aspect care sugerează tocmai o astfel de posibilitate.

Colecţia lui Martinet cuprinde însă şi alte tipuri de vieţuitoare, precum broaşte, păsări sau peşti, cu o înfăţişare la fel de intimidantă.O idee bizară, dar incitantă, care demonstrează câte lucruri in

teresante se pot realiza prin reciclarea unor obiecte casnice sau a unor părţi de mecanisme devenite inutilizabile conform scopului lor iniţial. Şi atunci când creativitatea îşi dă mâna cu pasiunea pentru frumos, rezultatul nu poate fi decât binevenit, pentru toţi cei ce iubesc acest gen de iniţiativă.

F

F9

F1

F2

F3

F4

F5

F6

F7

F8

 

Roxana Iorgulescu 

      Articole recomandate