De acum, răceala are un mare duşman: îngheţata. Reţeta este una specială şi are succes printre americani. Vezi ce ingrediente speciale conţine.
Jeni Britton Bauer, proprietara unei cofetării din SUA se bucură de un mare succes în rândul clienţilor de când a lansat pe piaţă o îngheţată care ar alunga răceala, ce conţine ingrediente precum ghimbir, ardei iute, suc de portocală şi lămâie.
Îngheţata mai conţine miere şi pectină lichidă, pentru tratarea durerilor de gât, ghimbir şi ardei iute, care au proprietăţi antiinflamatoare, combat febra şi durerile de încheieturi, suc de lămâie şi portocală, pentru o supradoză de vitamina C.
Jeni Britton Bauer a oferit şi reţeta îngheţatei care alungă răceala, vezi ce conţine ea:
2 căni de suc proaspăt de portocale, 1/3 cană suc de lămâie proaspăt, 2/3 cană de zahăr, 1/3 cană de miere, 1/4 linguriţă de pudră de ghimbir, 80 de grame de pectină lichidă, 1/8 linguriţă de ardei iute şi, opţional, 2 – 4 linguri de coniac (acţionează ca un antiseptic).
Sucul de lămâie se combină cu cel de portocale, zahărul, mierea, ghimbirul, într-o cratiţă, pe foc mediu, iar după dizolvarea zahărului se ia de pe foc, se adaugă restul ingredientelor şi se lasă la răcit într-o cutie cu capac. Se pune în congelator şi se lasă câteva ore.