Indianul Fauja Singhel cel mai bătrîn maratonist din lume renunţă la competiţiile sportive la vîrsta de 101 ani

fauja

Cel mai bătrân maratonist din lume, indianul Fauja Singh, a anunţat că anul acesta va fi pentru ultima dată când va participa la o competiţie sportivă, scrie Huffington Post.

Înainte de a se retrage însă, bărbatul în vârstă de 101 ani s-a alăturat “Mini Maratonului” organizat în ianuarie de publicaţia “Rozana Spokesman”. Evenimentul desfăşurat în Mohali, India, a avut ca scop tragerea unui semnal de alarmă referitor la drepturile şi securitatea femeilor din această ţară.

Mă doare să ştiu că fiicele mele, nepoatele şi strănepoatele mele nu mai sunt în siguranţă”, a spus Singh, făcând referire la evenimentul petrecut în decembrie 2012, în New Delhi, când o tânără a fost violată de şase bărbaţi, într-un autobuz.

Fauja Singh, care început să alerge când avea 89 de ani, a arătat că ultimele două maratoane la care va participa se vor desfăşura la finele lunii februarie, în Australia, respectiv în Hong Kong.

Totuşi, indianul a precizat că, deşi nu se va mai înscrie la competiţii oficiale, va continua să alerge zilnic, cel puţin câte 2 ore, pentru a-i inspira şi pe alţii să facă acest lucru.

Fauja Singh, născut pe data de 1 aprilie 1911, şi-a descoperit pasiunea pentru alergat în timp ce lucra ca agricultor în Punjab, o regiune situată la graniţa dintre Pakistan şi India. Acesta s-a apucat serios de alergat atunci când s-a mutat în Marea Britanie şi avea cu jumătate de secol mai puţin. Cu ajutorul antrenorului său, Harminder Singh, acesta a câştigat cinci maratoane în Londra, unul în Toronto şi unul în New York.

      Articole recomandate