În centrul Capitalei va fi inaugurată o expoziţie cu figuri artistice de gheaţă

chisinau-iarna-sculpturi

Zece tone de gheaţă transformate în eroi de basm şi cântăreţi de muzică instrumentală, populară şi de estradă vor încânta văzul şi auzul chişinăuienilor în minivacanţa de Crăciun pe stil vechi.

Potrivit Adevărul Moldova, între 4 şi 7 ianuarie, la Chişinău va fi deschisă pentru a doua oară o expoziţie în aer liber a figurilor de gheaţă, de către o companie de telecomunicaţii. Pe Aleea Clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare“, 20 de personaje din poveşti, brăduţi, clopoţei, reni şi pinguini vor fi realizaţi de către artişti din România. Vizitatorii vor mai putea urmări live sculptarea unui brad de gheaţă, de trei metri înălţime.

La inaugurare, în faţa havuzului din parc, vor cânta vedete autohtone ca Tania Cerga şi Dara, precum câteva ansambluri folclorice. Chiar dacă cei mai mulţi moldoveni sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi şi 7 ianuarie este zi liberă, Primăria Chişinău nu va organiza evenimente culturale. „Suntem o echipă europeană şi am marcat deja Crăciunul, pe 25 decembrie“, a explicat Lucia Culev, şefa Direcţiei Cultură.

      Articole recomandate