Impresionant: Femeia care a trăit timp de un an după regulile din Biblie

O creştină evanghelică de 31 de ani din Tennessee a trăit timp de un an de zile respectând toate regulile din Biblie referitoare la femei, experienţă pe care a descris-o în cartea sa, intitulată “Un an de feminitate biblică”, informează Daily Mail.

Atât în Noul Testament, cât şi în Vechiul Testament sunt menţionate reguli referitoare la conduita femeilor, inclusiv că trebuie să-şi confecţioneze singure hainele sau că trebuie să fie supusă bărbatului. Rachel Held Evans a încercat să le respecte şi a descris experienţa celor 12 luni în volumul recent lansat.

În afară de faptul că s-a îmbrăcat modest şi s-a supus soţului ei, adresându-i-se acestuia cu apelativul „Stăpâne”, Rachel s-a izolat de cunoscuţii ei în perioadele în care se afla la menstruaţie respectând ceea ce scrie în capitolele XV şi XVIII din Levitic: femeile sunt considerate de neatins “în perioada necurăţiei lor”.

Astfel, în acele zile, Rachel avea mereu cu ea o pernă specială, ca să evite să se aşeze direct pe scaunele din afara casei ei, stătea departe de biserică, nu făcea sex şi nu îşi atingea soţul. Mai mult, femeia dormea într-un cort în afara locuinţei sale.

Prin intermediiul cărţii “Un an de feminitate biblică”, americanca îi provoacă pe liderii bisericilor creştine să ia în calcul predicarea în biserică de către femei, în speranţa că va reuşi să schimbe mentalitatea religioasă cu privire la sexul slab.

În anul 2008, Rachel Held Evans a pus bazele unui blog omonim, pentru a-şi promova cartea.

Chiar şi aşa, una dintre cele mai mari edituri creştine din SUA a refuzat să-i publice cartea, pe motiv că în ea se regăsea şi cuvântul “vagin”. Cititorii săi au fost revoltaţi de această decizie şi au semnat o petiţie pe Amazon prin care au solicitat reintroducerea cuvântului din textul original.

      Articole recomandate