Imagini ametitoare – Fotografii de pe acoperişurile unor zgârie-nori

Canadianul Tom Ryaboi are o pasiune neobişnuită: fotografiază de pe acoperişurile unor zgârie-nori pentru a surprinde cadre spectaculoase. Pentru hobby-ul său, numit şi rooftopping , fotograful s-a căţărat pe mai bine de 100 de clădiri şi a realizat cel puţin tot atâtea fotografii impresionante, notează Daily Mail.


„Creează dependenţă, caut mereu câte o clădire şi mai înaltă pe care să mă urc. Când ajung pe câte un acoperiş şi simt vântul, adrenalina îmi pulsează în vene”, a povestit Ryaboi.


Canadianul, împreună cu prietenii săi, se deghizează şi se fereşte de camerele de supraveghere pentru a ajunge pe câte un acoperiş de pe marginea căruia să prindă cele mai bune imagini. „Încerc să mă pierd în mulţime cât de mult posibil. Dacă mă urc pe o clădire de birouri, mă îmbrac office, ca şi cum aş lucra acolo, iar când merg pe un şantier, mă deghizez în muncitor”, a adăugat fotograful.


„Căţărarea e în sângele meu. Când eram mic, tata m-a găsit într-o zi sus pe frigider. Nu cred că şi-au dat seama atunci dar mi-era deja clar că îmi place să mă urc în diferite locuri”, povesteşte canadianul.

Tom spune că iubeşte sentimentul de izolare pe care îl are atunci când se află la sute de metri deauspra betonului. Ca un record personal aminteşte că a urcat deja pe cele mai înalte trei clădiri din Toronto, Canada.


„Le spun multora că nu doar înălţimea contează. Cele mai interesante peisaje le surprind de pe clădiri mai joase, ascunse printre cele înalte. Te simţi ca şi cum ai fi într-o junglă urbană, înconjurat de o pădure de beton, oţel şi sticlă”, conchide tânărul amator de senzaţii  tari.

      Articole recomandate