Hoţi neinspiraţi: au luat 50 de euro pe o operă de artă ce valora 600.000 de euro

Doi tineri care au furat o operă de artă „nepreţuită” a sculptorului Henry Moore şi au vândut-o la fiare vechi pentru 50 de euro au fost condamnaţi la un an de închisoare.

Angajaţii fundaţiei Henry Moore din localitatea britanică  Hertfordshire au avut neplăcuta surpriză de a descoperi, în luna iulie, că una dintre operele de artă ale celebrului sculptor, Ceasul Solar, fusese furată.

Fiind vorba despre o operă de artă aparţinând celui mai celebru sculptor britanic al secolului XX, Henry Moore, cei mai mulţi au crezut că este vorba despre un furt comandat şi nu prea mai aveau speranţă că „Ceasul” va mai fi găsit.

Din fericire, un poliţist a emis ipoteza că opera din bronz, în valoare de peste 600.000 de euro , ar fi putut fi furată pentru a fi valorificată la un centru de recuperare de metale vechi, aşa că a fost publicat şi un anunţ pe canalul specializat Crimewatch.

Liam Hughes şi Jason Parker, doi hoţi nepricepuţi: au luat 50 de euro pe o marfă de 600.000 de euro.

Din fericire, patronul centrului de colectare urmărea Crimewatch, atfel că opera de artă a fost salvată de la distrugere (topire) şi returnată fundaţiei. Patronul a declarat apoi Poliţiei că a plătit celor doi tineri care i-au adus ceasul solar suma de 50 de euro .

Liam Hughes, de 22 de ani, şi Jason Parker, în vărstă de 19 ani, au fost prinşi luna trecută şi au fost condamnaţi la câte un an de închisoare. Ei au recunoscut că au furat opera de artă, dar nu pentru valoarea ei, ci pentru a o vinde la fier vechi.

      Articole recomandate