Hope Soap – jucării tot mai drăguţe, cui se spală pe mânuţe (Video)

soap

Ideea includerii de jucarioare din cele mai atractive în săpunuri colorate, transparente, cu scopul de a motiva micuţii să se spele pe mâini, se demonstrează pe cât de ingenioasă, pe atât de eficientă.

Denumit în mod sugestiv „Hope Soap”, proiectul a fost dezvoltat în partea centrală şi de sud a continentului african, unde o astfel de campanie este cât se poate de binevenită.

Uneori, încercarea de a face un copil să se spele pe mâini, se demonstrează un fel de „misiune imposibilă”, dar graţie unui concept nou, potrivit căruia se pot distribui „jucării tot mai draguţe, cui se spală pe mânuţe”, o agenţie din Zambia, pare să fi identificat soluţia ideală la această problemă.

Organizaţiile umanitare, care activează în domeniul eradicării anumitor boli grave ce afectează populaţia Africii, au îmbrăţişat cu entuziasm iniţiativa, întrezărind în esenţa sa, un nou mod de a lupta împotriva holerei, febrei tifoide şi dizenteriei.

Obiectivul nu este totuşi acela de a determina copiii să se spele pe mâini cu ajutorul unui truc ieftin, ci să transforme acest joc într-o practică obişnuită, într-o deprindere benefică procesului de îmbunătăţire a regulilor de igienă locale, în folosul sănătăţii întregii populaţii.

Situaţia devine însă cât se poate de tragică, pentru zonele în care săpunurile năzdrăvane se dovedesc complet inutile, din pricina lipsei de apă.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate