Restaurantul unde se serveşte mâncare de la gunoi

Patronii unui restaurant danez au găsit o metodă ingenioasă de a atrage clienţii şi de a face bani: produse alimentare de la gunoi.

O afacere profitabilă pentru unii, dar privită cu scepticism de alţii. În această lume mare în care multe ţări suferă de foame există magazine care aruncă mâncarea ce nu corespunde normelor proprii sau impuse. Fie că o salată are o frunză mai veştejită, fie că un pui nu mai are pielea pe toată suprafaţa lui, magazinele nu mai comercializează aceste produse şi le aruncă, scrie apropo.ro.

Nu le donează, ci le duc la containerele de gunoi sau sunt luate direct de cei care nu ţin cont de aceste norme europene sau standarde înalte. Din spate, vin alţii cu idei măreţe şi profitabile. Nu doar pentru ei, ci şi pentru a strânge bani pentru donaţii, dar şi din dorinţa de a reduce risipa de alimente.

Vestea afacerii lor, a restaurantului “Rub og Stub”, s-a răspândit rapid. Clienţii nu au întârziat să apară, şi astfel prin banii adunaţi au putut fi ajutate persoane defavorizate.

Cei din Danemarca nu sunt singurii şi nici primii care fac un asemenea lucru. Chefi de seamă au gătit preparate minunate pentru diferite evenimente, iar cei de acolo s-au arătat impresionaţi de gustul lor dar şi uimiţi că se face o asemenea risipă la mîncare.

Potrivit unui studiu publicat în Businessweek, americanii au aruncat la gunoi produse alimentare în valoare de 180 miliarde de dolari, anul trecut. Câţi dintre voi nu aţi cumpărat mai multe alimente decât aţi avut nevoie, pentru ca mai apoi să aruncaţi din ele pentru că nu aţi ajuns să le consumaţi?

Nyt_spisested_i_Hus_765762a

      Articole recomandate