Hamburgerul din ţântari, hrana controversată din Africa (Video)

Hamburgerul din ţântari este o specialitate africană care a îngrozit internauţii. Ai mânca aşa ceva?

O secvenţă dintr-un documentar în care este prezentat modul de preparare a hamburgerului din ţânţari, într-un sat african, face furori pe site-urile de socializare.

Mulţi se arată dezgustaţi de această hrană, deşi majoritatea insectelor sunt comestibile, iar valoarea nutriţională a acestora este mult superioară cărnii animalelor care sfârşesc, de obicei, în farfurie.

Printre cele mai recomandate insecte pentru consum se numără greierii, muştele, omizile, larvele de cărăbuşi şi călugăriţele.

Greierii conţin mult calciu, fiind buni pentru hrana copiilor, pentru că ajută la dezvoltarea oaselor şi întărirea dinţilor. Omizile au un nivel foarte ridicat de proteine, în timp ce termitele conţin mult fier şi pot fi utile în combaterea anemiei. Pentru cei care au probleme cu metabolismul, larvele de fluturi de mătase sunt bune, pentru că sunt pline de cupru, zinc şi fier.

În Africa, ţânţarii sunt prinşi direct în cratiţe, apoi sunt transformaţi în pastă, iar aceasta este modelată în formă de hamburger şi pusă la prăjit.

      Articole recomandate