Gruparea Anonymous revendică dreptul de autor asupra baladei ” Miorița „

Celebra grupare internațională de hackeri Anonymous a anunțat ieri că sta la originea baladei populare Miorița, operă literară cu autor necunoscut care constituie un atac direct la adresa încrederii în sine a poporului român.

Hackerii spun că prin acest scurt poem au vrut să arate că există hibe în mentalitatea noastră și că nu suntem chiar cea mai avansată civilizație din Europa, așa cum ne-am crezut mult timp.

După secole în care v-ați întrebat cine a scris Miorița, acum vine și răspunsul: noi, Anonymous”, se arată în mesajul postat pe Youtube de membrii grupării. „Am inițiat acest atac pentru a vă arăta punctele slabe pe care o are încrederea voastră în propriile forțe. Cum să crezi că un tip care află că o să fie omorât îi spune oii lui preferate unde vrea să fie îngropat, neplănuind să facă nimic în această privință? Doamne, ce oameni!

Gruparea își continuă mesajul cu o serie de ironii fine la adresa românilor, care, spun hackerii, ar fi trebuit să se prindă că Miorița reprezintă un atac informatic. “Cum altfel putea să ajungă în aceeași culegere de poezii populare cu o baladă bărbătească precum Toma Alimoș?” se întreabă retoric, în închiere, membrii Anonymous.

      Articole recomandate