1000 de telefoane mobile retinute la Aeroport

Încă un caz de transportare ilicită a mărfurilor prin intermediul companiilor ce prestează servicii Poştei Rapide. Conţinutul trimiterilor poştale – 1000 bucăţi telefoane mobile în complet şi 6017 piese de accesorii de telefonie mobilă (acumulatoare, căşti, blocuri de alimentare), purtau semnele distinctive ale unei renumite firme de producere a  telefoanelor mobile.

În cadrul operaţiunilor de control vamal şi măsurilor de prevenire şi combatere a traficului de mărfuri contrafăcute, în data de 29 martie 2012, colaboratorii postului vamal Aeroport din cadrul Biroului vamal Chişinău au reţinut, în vederea confiscării, 8 trimiteri poştale sosite în adresa unui locuitor din Glodeni.

Încercare de a se eschiva de la plata drepturilor de import, prin disimularea mărfii în colete remise prin serviciile Poştei Rapide a fost contracărată de către organul vamal. Pe lîngă încălcarea regulilor vamale de introducere a bunurilor pe teritoriul Republicii Moldova colaboratorii vamali au mai stabilit că lotul de marfă trimis din Hong Kong la Glodenii din nordul republicii, este susceptibil a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Conform prevederilor legale în vigoare, bunurile susceptibile a fi contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea expertizării. Verificările operative sînt continuate de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, la finalizarea cazului urmînd a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

      Articole recomandate