Gruparea Anonymous, lovita puternic. Mai multi membri din Europa, arestati de Interpol

Interpol a facut arestarile ca urmare a unor atacuri informatice care au vizat site-uri ale Guvernelor din tarile latine.

Gruparea Anonymous, lovita puternic. Mai multi membri din Europa, arestati de Interpol

25 de persoane despre care se presupune ca ar face parte din gruparea Anonymous au fost arestate in Europa si in America de Sud de Interpol, ca urmare a unor atacuri informatice care au vizat site-uri ale Guvernelor din Columbia si Chile, dar si ale unor companii din cele doua tari.

Suspectii, care au varste intre 17 si 40 de ani, au fost arestati in Argentina, Chile, Columbia si Spania. „Aceasta operatiune arata ca intractiunile din lumea virtuala au consecinte reale pentru cei implicati si ca Internetul nu poate fi vazut drept un Rai in care activitatea criminala se poate desfasura in siguranta, indiferent de unde provine si spre ce e indreptata„, a declarat Directoul Executiv al Interpol Bernd Rossbach.

Autoritatile au pus sechestru pe 250 de echipamente IT si telefoane mobile, dar si pe bani si pe carduri in timpul perchezitiilor care au vizat 40 de locuinte si sedii de firme din 15 orase.

      Articole recomandate