Cel mai ieftin computer din lume, pus în vânzare miercuri. Cât costă

Raspberry Pi, computerul de dimensiunea unei cărţi de credit care costă doar 26 de euro, a fost pus în vânzare miercuri, scrie Daily Mail. Acesta are aspectul unei plăci de bază şi poate fi conectat la orice monitor, funcţionând ca un calculator normal.

Dispozitivul a fost conceput de voluntarii unei fundaţii din Marea Britanie, pentru a fi folosit în şcoli, iar toate fondurile strânse din vânzarea lor vor fi folosite în scopuri caritabile. Raspberry Pi are şi wireless, pentru a activa conexiunea la internet.

„Nu ne-am gândit că va avea atât de mult succes. Asta înseamnă că putem vorbi de un volum de producţie, de un sistem de programare pentru cei care-l vor folosi”, a declarat Eben Upton, directorul executiv al Fundaţiei Raspberry.

Modelul de 26 de euro este varianta mai scumpă a unui dispozitiv asemănător de 18,9 euro, programat pentru a fi scos la vânzare tot în cursul acestui an.

„La şase ani de la debutul proiectului, suntem de punctul de a lansa primul nostru mare concept. Acesta este doar începutul unei generaţii de Raspberry Pi”, a mai spus Upton.

      Articole recomandate