Google ia măsuri pentru combaterea pirateriei. Vezi ce schimbări face!

Gigantul Google a anunţat vineri o nouă modificare a algoritmului motorului său de căutare, menită să acorde mai mare prioritate publicaţiilor legale şi nu site-urilor ce fac obiectul unor plângeri pentru piraterie.

De săptămâna viitoare vom începe să luăm în considerare un nou semnal în afişajul nostru: numărul de cereri de retragere pentru încălcarea drepturilor de autor”, a explicat vicepreşedintele de inginerie Amit Singhal pe blogul grupului.

„Această schimbare ar trebui să ajute utilizatorii de internet să găsească mai uşor surse de conţinut legitim şi de calitate – fie că este un cântec difuzat /pe postul public de radio/, o emisiune de televiziune /site-ul de difuzare în streaming/ Hulu sau de muzică pe Spotify„.

Site-urile ce fac obiectul a numeroase cereri de retragere ar putea să apară în josul paginilor noastre de rezultate„, a indicat Singhal, potrivit Agerpres.

Site-urile în cauză vor fi totuşi prevenite de Google să răspundă la acuzaţiile de piraterie. După ce Google şi-a restructurat sistemul de urmărire a drepturilor de autor cu doi ani în urmă, el este capabil să colecteze mult mai multe informaţii cu privire la programele piratate ce apar online, potrivit lui Singhal.

      Articole recomandate