Gestul incredibil făcut de Casillas în finala EURO (Video)

Gest incredibil făcut de Casillas în timpul finalei Campionatului European. Portarul Realului a dat dovadă de sportivitate şi de un altruism ieşit din comun, dată fiind tensiunea şi încărcătura emoţională a partidei.

Imediat după ce s-au arătat de la margine cele 3 minute de prelungiri ale finalei, Casillas i-a transmins tuşierului să oprească partida. Scorul era deja 4-0 pentru Spania, iar goalkeeper-ul iberic a cerut arbitrilor să pună punct meciului din respect pentru Italia: „Respect pentru adversari! Respect pentru Italia”, au fost cuvintele lui Casillas. Portarul Realului şi-a motivat gestul afirmând că scorul era unul categoric, Spania demonstrase deja că este mai bună şi nu mai era nevoie ca agonia Italiei să fie prelungită.

Arbitrul tuşier a comunicat centralului dorinţa lui Casillas, iar brigada de arbitri a luat decizia de a pune imediat capăt jocului. După ultimul fluier al finalei, Casillas i-a strâns mâna arbitrului, mulţumindu-i astfel pentru că a ţinut cont de dorinţa sa.

Casillas a devenit după finala cu Italia primul jucător care câştigă 100 de partide internaţionale şi de asemenea, portarul madrilen a stabilit un nou record de invincibilitate: 509 minute fără gol primit la Campionatul European, depăşindu-l pe italianul Dino Zoff care a bifat 494 de minute fără gol primit.

      Articole recomandate