Gadgeturi ciudate, dar destul de utile

Pentru un producător de gadgeturi este din ce în ce mai greu să iasă în evidenţă, în condiţiile în care piaţa este plină de produse care mai de care interesante. Ca să atragă atenţia clienţilor, principiul utilităţii nu mai este însă suficient. Noile gadgeturi trebuie să spargă şi barierele imaginaţiei.

Costumul de baie solar: Acesta nu este un simplu costum de baie pentru că vă menţine iPod-ul încărcat în permanenţă datorită celor 40 de celule foto-voltaice pe care le are. Preţul unui astfel de costum de baie porneşte de la 1.000 de dolari.

Ceasul cu alarmă zburător: Acest ceas cu alarmă a fost inventat pentru cei care se trezesc cu greu dimineaţa şi care au obiceiul de a opri alarma de pe noptieră pentru a-şi putea continua somnul. Ei bine, acest ceas zboară prin cameră, iar posesorul său va fi obligat să se ridice din pat pentru a-l putea prinde şi opri din sunat. După un astfel de efort, somnul dispare fără îndoială. Ceasul zburător costă 19,99 de dolari.

Umbrela-ventilator: „Fanbrella”, asa cum a fost numită de inventatorul său, adică „Umbrela-ventilator” protejează de ploaie, de soare, dar şi de căldura excesivă, întrucât are încorporat un ventilator care porneşte atunci când aceasta este deschisă. Fanbrella costă 79,95 de dolari.

Camera foto zburătoare: Dacă o aruncaţi în sus, poate fotografia singură obiecte la un anumit interval de timp, setat în prealabil de dumneavoastră. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă mai temeţi că nu ajungeţi la unghiul potrivit, ci doar să fiţi atent să o prindeţi la coborâre. Încă nu este disponibilă în magazine, dar este vehiculat că va fi vândută la preţul de 70 de dolari.

Pompa de desfundat iPhone: Acest gadget arată ca o pompă de desfundat chiuvete, însă are o cu totul altă utilitate: acţionează ca un suport de susţinere pentru iPhone. „iPlunger-ul” costă doar 5,99 de dolari.

Oglinda magică vorbitoare: Această oglindă este, de fapt, un sistem de securitate extrem de interesant. Arată ca o oglindă, însă este conectată la un sistem de camere de supraveghere. În momentul în care în perimetrul locuinţei sau al proprietăţii supravegheate apare ceva suspect, din oglindă „iese” imaginea valetului Basil, care îşi atenţionează stăpânul asupra unui posibil pericol. Oglinda vorbitoare costă între 4.000 şi 5.000 de dolari.

Ştampilele „Like” şi „Dislike”: Pe Facebook avem opţiunea de a ne arăta acordul sau aprecierea faţă de postarea unui prieten dând un simplu click pe „Like”. Cei de la ThinkGeek s-au gândit că putem avea această opţiune şi dincolo de mediul virtual şi au creat două ştampile care să arate acordul şi dezacordul, respectiv „Like” şi „Dislike”. O astfel de ştampilă costă 7,99 de dolari.

Frigiderul cu Twitter: Dacă simţiţi o nevoie urgentă de a transmite un mesaj pe Twitter în timp ce vă pregătiţi un sandviş sau luaţi o apă din frigider, aceasta este soluţia. Samsung a creat frigiderul care are încorporat un ecran LCD de 8 inch prin care aveţi acces la o serie de aplicaţii, precum accesarea radioului online Pandora, a unui calendar Google, scrierea unor notiţe digitale sau descărcarea unor reţete culinare. Frigiderul inteligent costă între 2.699 de dolari şi 3.499 de dolari.

      Articole recomandate