Fotografiile care i-au adus premiul II unei Moldovence la un Concurs de Fotografie

Elena Perevalova din Chișinău a ocupat locul II la Concursul de fotografie „Cross Border Pictures”. Celelalte două premii (locurile I și III) le-au câștigat reprezentanții Ucrainei: Ilia Sturko și Ivan Kovbasniuk. „Cross Border Pictures” (CBP) este un proiect realizat de asociația Indeco din Iași, România.

Proiectul CBP a fost organizat în trei etape: în prima etapă, 21 de participanți, câte 7 din fiecare țară, selectați din cei aproape 400 de doritori, au beneficiat de un atelier de lucru itinerent, desfășurat în România (Iași, Suceava, Galați), Ucraina (Hotin, Cernăuți, Odesa) și Republica Moldova (Bălți, Orhei, Chișinău).

Un băiat mic şi cerul mare, Hotin, Ucraina. Autor: Elena Perevalova

Simbioză. Biserica Armenească, Cernăuţi, Ucraina. Autor: Elena Perevalova

Apus de soare în oraş, Bălţi, Republica Moldova. Autor: Elena Perevalova

Vedere în interior, Trebujeni, Republica Moldova. Autor: Elena Perevalova.

Concursul se adresează:
– tinerilor din zona transfrontalieră România-Ucraina-Republica Moldova cu domiciliul în România (județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați și Tulcea), Ucraina (oblastele Odesska și Chernivetska) și Republica Moldova;
– cu vârsta între 18 și 39 de ani, pasionați de arta fotografică, indiferent de ocupație, statut social, sex sau naționalitate.

În cadrul celei de a doua etape, lucrările participanților au fost evaluate de un juriu profesionist și vernisate în Galeriile Pogor din Iași.

În etapa a III-a au fost organizate expoziții de fotografie în Iași, Bălți și Cernăuți și elaborat un ghid turistic, care cuprinde lucrările studenților, care va fi difuzat în agenții de turism, biblioteci și aeroporturi.

În cadrul expoziției din Bălți, Elena Perevalova a declarat că nu și-a dorit să câștige, pentru că în acest concurs era mai importantă participarea, iar toți cei 21 de tineri fotografi au devenit prieteni. „Nici nu m-am gândit să iau un premiu, eu, pur și simplu, am simțit o nevoie să particip”, a spus un alt participant, Ivan Profor, student la Universitatea de Stat „Alecu Russo”.

      Articole recomandate