Foto: Chişinăul şi-a aprins luminile de Paşti

În preajma Paştilor, în Vinerea patimilor, capitala şi-a aprins instalaţiile de iluminat pentru sărbătorile pascale. Cetăţenii care au dorit să asiste la aprinderea luminilor de sărbătoare s-au adunat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, din centrul Chişinăului, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, odată cu aprinderea instalaţiilor de sărbătoare, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a adresat un mesaj de felicitare locuitorilor municipiului Chişinău, cu prilejul sărbătorilor pascale. „Sper ca Lumina Sfântă să ne arate calea spre credinţă, spre curăţenie şi spre apropierea noastră, a tututor, unii de alţii şi de bunul Dumnezeu”, a menţionat în adresarea sa Dorin Chirtoacă.

Primarul i-a îndemnat pe cetăţeni să fie mai uniţi, mai sinceri în ceea ce fac, să se respecte, să se ajute reciproc şi să urmeze calea cea dreaptă. „Îmi doresc ca fiecare din noi să sărbătorească Învierea Domnului Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creştinităţii, alături de cei dragi. Vă doresc sănătate, linişte şi împăcare, smerenie şi inţelepciune”, a spus primarul.

Instalaţiile de iluminat din scuarul Catedralei au fost amenajate de ÎM „Lumteh” şi au costat circa 50 mii lei. Acestea vor fi aprinse pe tot parcursul sărbătorilor de Paşti.

În această seară, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” va fi adus şi Focul Haric, de la Ierusalim, de unde va fi distribuit în toate bisericile din ţară.

      Articole recomandate