Fetiţa despre care vorbeşte toată lumea. Are IQ-ul unui geniu la doar 4 anişori

Copii ca ea se nasc extrem de rar. Are un dar care o face unică, iar acest lucru a făcut lumea întreagă să vorbească despre ea în ultimele zile.

Heidi Hankins este o fetiţă în vârstă de 4 ani cu IQ-ul unui geniu. Este fetiţa care tocmai a fost acceptată în Mensa, societatea fondată în 1946, în Oxford, Marea Britanie, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Iar Heidi are un coeficient de inteligenţă cu care a lăsat mască milioane de oameni: în condiţiile în care scorul obişnuit al unui adult este 100, iar cei consideraţi extrem de înzestraţi au un IQ de 150, fetiţa de 4 ani a fost obţinut 159 de puncte.

Cu un IQ de 159, Heidi a fost primită în Mensa înainte de a intra la şcoală.


Potrivit mensa-romania.ro, organizația numără 100.000 de membri în peste 100 de tari ale lumii. Mensa este împărțită în filiale naționale care au propriile reguli stabilite de membri lor. Membri care provin din toate domeniile și păturile sociale. Fac parte din Mensa șoferi de tir, profesori universitari cu doctorate multiple, programatori, oameni de știință, pompieri, dar şi oameni care trăiesc din ajutor social sau multi-milionari.

      Articole recomandate