Fericirea e la tine în cap! 21 de trăsături ale oamenilor fericiți

1

S-ar părea că totul este simplu. Sau ești fericit, sau nu, și nu poți să influențezi cu nimic. Se pare însă că poți deveni fericit din proprie convingere. Doar că trebuie să depui efort, și să te conformezi cu anumite deprinderi.

Huffington Post a publicat o listă cu 21 de deprinderi pe care le au practic toți oamenii  fericiți. Acest material a căpătat o deosebită amploare, obținînd în doar cîteva zile peste 250.000 de like-uri pe facebook.

Haideți pînă la urmă să fim fericiți! Iată cele 21 de deprinderi ale oamenilor fericiți.

1. Ei se înconjoară de oameni fericiți. Bucuria e molipsitoare. Cercetătorii de la Framingham Heart Study, care se ocupă  deja de 20 de ani cu analiza ‘’efectului răspîndirii fericirii’’ au descoperit că cel care este înconjurat de oameni fericiți cel mai probabil va fi fericit și el.

2. Ei zîmbesc. Dacă tu nu te simți fericiți, gîndește-te la ceva pozitiv și zîmbește . Acest lucru trebuie să ajute. Dacă vei zîmbi, iar înacelași timp vei gîndi negativ, aceasta doar va înrăutăți situația.

5

3. Ei dezvoltă capacitatea de regenerare. Psihologii consideră că anume capacitatea de regenerare a omului permite să scape de depresie. E un fel de armă împotriva nimicurilor care se întîmplă în viața oamenilor. Cazi de 7 ori, ridică-te de 8.

4. Ei se străduie să fie fericiți. Este important să depui efortul de a fi fericit, aceasta ridică fundalul emoțional.

5. Ei sunt atenți față de ce este bun. Să sărbătorești succesele, să îți pierzi timpul și pentru mărunțișuri în care se ascunde fericirea, este adevăratul sens al satisfacției.

6. Ei prețuiesc micile plăceri. Să mănînci o înghețată în parc, să tragi cîinele de urechi, să vezi curcubeul și să zîmbești. Oamenii fericiți fac aceste lucruri regulat. Să găsești fericirea în lucruri mărunte este atît de plăcut.

7. Ei își dedică o parte din timp pentru a oferi. În pofida faptului că ziua are doar 24 de ore, oamenii pozitivi își dedică parte din acest timp pentru a face bine, fapt care neapărat va influența starea lor și a  celor din jur. Gesturile care vin din inimă au un impact deosebit asupra tuturor.

8. Ei își permit să piardă simțul trecerii timpului. Oamenii fericiți trăiesc cu prezentul. Ei conștient caută ocupația care să ceară de la ei implicare, care să îi motiveze și într-un final să îi facă fericiți.

9. Ei preferă o discuție simplă. Nu e nimic rău în a schimba o părere cu cineva. Și nici să discuți cîteva ore nu este contraindicat. Contează atitudinea și implicarea. Iar oamenii fericiți văd în orice discuție posibilitatea de a spune ceea ce simt cu adevărat.

10. Ei prețuiesc adevărata muzică. Muzica este benefică. În muzică este puterea unor stări neobișnuite. Alegerea unui cîntec este decisivă în o dimineață cînd mergi la servici sau cînd revii seara obosit acasă. Fie că ești cu dispoziție sau nu, muzica te poate transforma. Oamenii fericiți se transformă cu ajutorul muzicii.

2

11. Ei cheltuie bani pe alții. Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Să dai – e mai bine decît să iai. Și să cheltui pe cineva care are nevoie probabil este preferința cea mai plăcută a oamenilor fericiți.

12. Ei pot să asculte. Cînd asculți, te deschizi pentru noi cunoștințe. Ascultînd, demonstrezi oamenilor că ai încredere în tine. Iar oamenii nu pot rămîne indiferenți față de aceasta.

13. Ei mențin legătura. Legătura cu cei cărora le sunt dragi. Să scrii un mesaj este ceva simplu și rapid. Dar să traversezi jumătate de țară ca să vezi pe cineva, e mult mai plăcut. Fiecare om simte nevoia să vadă pe cel pentru care simte ceva. Rețelele sociale nu oferă atît de multă conexiune între oameni. Oamenii fericiți văd alți oameni fericiți.

14. Ei văd partea bună a lucrurilor. Dacă vei fi mereu pesimist, nimic nu îți va reuși. Principalul avantaj al oamenilor fericiți e că ei niciodată nu vor gîndi negativ. Contează să faci diferența între ce este bine și ce este rău. Optimiștii cred că înfrîngerile sunt de scurtă durată. Optimiștii cred că vor reuși în pofida oricăror piedici.

15. Ei se detașează de rețelele de socializare. Oamenii fericiți nu văd oportunitatea unei vieți fericite stînd pe rețelele de socializare. Doar încearcă să lași deoparte calculatorul, telefonul. Simte libertatea.

16. Ei se ocupă cu practici spirituale. Împărtășirea unor stări deosebite, regăsirea în sine și crearea unei ambianțe spirituale sunt trăsături importante ale oamenilor fericiți. Nu e neapărat să faci parte la anumite ritualuri, ci doar să te regăsești pe tine însuți.

17. Ei fac sport. Sportul este trăsătura unui om sănătos, puternic, gata să înfrunte orice obstacol. Antrenamentele sunt cele mai bune remedii pentru o stare benefică. Apoi, ele oferă posibilitatea să îți prețuiești propriul corp.

18. Ei ies la natură. Natura este benzina pentru suflet. Chiar și o plimbare de 20 de minute în aer liber va avea un impact pozitiv asupra stării tale. Oamenii fericiți o fac des și se simt bine.

19. Ei lenevesc în pat. Contează ca dimineața să nu te trezești brusc. Medicii nu recomandă schimbările bruște de stare, sau atunci cînd te trezești, mai stai cîteva minute și delectează-te cu căldura așternutului.

3

20. Ei rîd în hohote. Dacă vrei să rîzi, atunci rîzi. Nu trebuie să îți fie rușine de stările firești pe care le ai. Mai ales dacă emană pozitiv și bună dispoziție. De fapt, și creierul reacționează la rîset, cum corpul reacționează la antrenamente regulate.

21. Ei merg cu pasul larg. Oamenii fericiți se simt în largul lor. Ei au mersul mai liber, și pașii sunt mai largi. Cu cît mai liber mergem, cu atît mai liberi ne simțim.

Fii și tu un om fericit!

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate