Familia Stratan se întoarce din nou în scenă

Pavel Stratan revine în muzică, după o pauză de şase ani, cu un nou album, dar are proiecte noi şi pentru cei doi copii ai săi, Cleopatra şi Cezar.

După ce, în ultimii ani, Pavel Stratan şi-a concentrat toată atenţia asupra fiicei sale, Cleopatra, artistul şi-a găsit timp şi pentru el, mai ales că micuţa a luat o pauză de la muzică, pentru că a început să meargă la şcoală. Printre proiectele dedicate copiilor lui, Stratan şi-a finalizat propriul album, „Amintiri din copilărie IV”, o continuare a celorlalte trei materiale omonime.

Discul, care a apărut pe piaţă săptămâna trecută, va fi promovat printr-un turneu naţional, care însumează 40 de concerte prin oraşele mari ale ţării. „Albumul este în stilul meu cunoscut, are 12 piese, din care vreo patru le cânt împreună cu Cleopatra. Nu reuşeam să termin acest album, la care lucrez de câţiva ani buni, pentru că am fost ocupat cu ei doi. Dar am stat prea mult departe de scenă şi îmi era dor să cânt din nou”, povesteşte cântăreţul.

Album nou de la Cleo, în primăvară

Şi micuţei Cleo îi este dor să urce iar pe scenă chiar dacă, între timp, a mai crescut. Cleo are acum 9 ani şi multe visuri. „Cleopatra vrea să fie cântăreaţă. A început să compună mici cântecele pentru Cezar, are foarte multe idei, iar eu sunt încântat. În plus, mă întreabă permanent când vom mai avea un concert. Ea singură spune că îi lipsesc publicul şi scena”, povesteşte Stratan.

Pavel Stratan se entuziasmează însă mai tare când vorbeşte despre proiectele pe care şi le imaginează pentru copiii lui. Deşi Cleo a făcut o mică pauză muzicală, după ce ea a început şcoala, Stratan n-a încetat să-i compună piese şi să se gândească la un viitor album. „Eu pregătesc ceva pentru Cleopatra pentru că nu e bine să fie prea lungă pauza. Am fost ocupat şi cu Cezar în ultima vreme şi îmi e mai greu să mă împart la amândoi. Sper ca, prin primăvară-vară, Cleopatra să iasă cu un album nou”.

Cezar, un proiect internaţional

Surpriza este de această dată micuţul Cezar, în vârstă de doi ani. Tatăl său are planuri mari pentru el: un proiect care va fi lansat la nivel internaţional la sfârşitul lunii noiembrie, dar şi o lansare de carte cu poezii pentru copii, recitate de micuţ. „Nu pot să spun nimic concret din cauza termenilor de confidenţialitate din contract, dar şi pentru că vreau să fie o surpriză. Pot doar să spun că acest proiect, la care se lucrează de mai bine de jumătate de an, n-are nicio legătură cu muzica”, spune artistul. Cât despre cartea de poezii recitate de Cezar, care se numeşte „Căţeluş cu părul drept”, este ca şi finalizată, numai că încă nu se ştie data lansării.

„Eu mă tem să nu se încurce lansarea lui Cezar cu cărticica asta, mi-e teamă să nu se suprapună. Lansarea lui e foarte importantă, e primul lui pas în public, de aceea cred că o să aşteptăm să anunţăm proiectul întâi şi apoi cartea”, povesteşte Stratan. Ca şi sora sa mai mare, Cezar are toate şansele să devină o vedetă. „Are toate calităţile pe care le are şi Cleopatra. Îi place foarte mult să cânte şi recită foarte frumos poezii, e foarte atent şi foarte creativ”. O carieră muzicală nu este însă exclusă nici pentru băiat. „Să nu se mire cineva dacă Cezar va lansa în primăvară un album de hip-hop”, spune mândru tatăl său.

„Mă gândesc la cum să le fie bine copiilor mei”

Proiectele muzicale ale familiei Stratan sunt multe. Tocmai de aceea, Pavel Stratan a hotărât în urmă cu câteva luni să-şi ia familia şi să se mute la Bucureşti, ca să-i fie mai uşor să ţină legătura cu oamenii cu care colaborează. S-au acomodat bine în Bucureşti, dar ceea ce contează cel mai mult este că sunt împreună, consideră capul familiei. „Să înţelegeţi corect, eu şi soţia mea trăim doar pentru aceşti doi copii şi ne gândim numai cum să le fie lor bine. Toate lucrurile pe care eu le fac, le fac doar pentru copiii mei, fie că mă duc eu şi cânt, fie că le fac lor un proiect”, a subliniat cântăreţul.

„Cezar are toate calităţile pe care le are şi Cleopatra. Îi place foarte mult să cânte. Să nu se mire cineva dacă va lansa în primăvară un album de hip-hop.”
Pavel Stratan, cântăreţ

Cleo, un fenomen

La doar 4 ani, Cleopatra Stratan făcea furori printre copii şi părinţi deopotrivă, cu piesa „Ghiţă”. Au urmat numeroase premii, includerea în Cartea Recordurilor şi multă atenţie din partea presei. După doi ani de pauză, Cleopatra este dornică să revină în muzică. Chiar dacă succesul lui Cleo va fi la fel de mare, acesta este mai puţin important, crede tatăl ei, Pavel Stratan. Ceea ce contează este că „ea a făcut deja ceva în viaţa ei”.

      Articole recomandate