Care sunt cele mai frumoase aeroporturi din lume

Nimănui nu-i place să-şi piardă vremea stând şi aşteptând zboruri care au fost decalate, cautând bagaje sau plimbându-se de la un terminal la altul. Sunt însă şi aeroporturi atât de frumoase, încât s-ar putea transforma în orice moment în obiective turistice.

Atunci când cineva ajunge pentru pentru prima oară într-o ţară străină, aeroportul pe care aterizează este cel care creează prima impresie despre locul respectiv.Cu cât este mai curat, mai modern şi mai bine organizat, cu atât mai bine.Sunt ţări care ţin la aceste prime impresii şi care şi-au construit aeroporturi care să exprime exact cât de mult s-au dezvoltat. Iată care sunt cele mai frumoase aeroporturi din lume:

 

Aeroportul Internaţional din Beijing, China: Chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice din 2008, la Aeroportul Internaţional din Beijing a fost adăugat Terminalul 3, cel mai mare terminal suprateran din lume. Realizarea sa a durat trei ani şi a fost făcută de arhitectul britanic Norman Foster.

 

Aeroportul Internaţional din Carrasco, Uruguay: Aeroportul Internaţional Carrasco sau Aeropuerto Internacional de Carrasco General Cesareo L. Berisso, aşa cum este cunoscut în Uruguay, este un aeroport privat, deţinut şi operat de Puerta del Sur, care deserveşte oraşul Montevideo. A fost creat în 2007, de către arhitectul uruguayan Rafael Vinoly.

Aeroportul Internaţional din Denver, SUA: Acoperişul acestui aeroport se aseamănă cu un sătuc în care, în loc de case, sunt aşezate corturi albe. Este un aeroport ridicat pe principii ecologice, se alimentează cu energie solară, iar acoperişul este făcut din materiale care reflectă 20% din radiaţiile solare pe timp de vară, iar iarna menţin căldura în interior. Arhitecul este Curtis Fentress, un pionier în designul sustenabil.

Aeroportul Internaţional din Incheon, Coreea de Sud Din 2001, anul în care s-a deschis, acest aeroport a fost votat în mod constant pe primele locuri în topul celor mai bune aeroporturi din lume, în funcţie de experienţa pe care o trăiesc cei care ajung acolo. A fost creat tot de Curtis Fentress, care a încercat să recreeze scene din cultura şi elementele specifice de arhitectură coreeană.

Aeroportul Saint Exupery, din Lyon, Franţa: Cunoscut anterior sub numele de Aeroportul Satolas din Lyon, acest aeroport are un design extem de interesant şi din exterior se aseamănă cu o pasăre în zbor. Aeroportul a fost proiectat de arhitectul Santiagi Calatrava.

Aeroportul Malvinas Argentinas, din Argentina: Situat în Ushuaia, la capătul cel mai sudic al Americii de Sud, aproape de Ţara de Foc, frumuseţea acestui aeroport este dată chiar de localizarea sa. Până să aterizeze aici, avioanele zboară deasupra Anzilor, trec peste, câmpii şi dealuri, oferind o privelişte minunată pasagerilor.

Aeroportul Marrakech Menara, din Maroc: Desingul aeroportului îmbină stilul modernist cu arhitectura tradiţională islamică. În interior au fost folosite materiale precum sticla şi marmura, iar decoraţiunile au fost făcute în stil arăbesc.

Aeroportul Singapore Changi, din Singapore: Aeroportul a intrat în anul 2000 într-un ambiţios proiect de extindere, fiind adăugat un al treilea terminal. Pe alocuri, aeoportul se aseamănă cu o grădină botanică, în condiţiile în care au fost aduse în interior mai multe soiuri de plante, menite să creeze un mediu relaxant pentru pasageri.

Aeroportul Sondika Bilbao, din Spania: Construirea acestui aeroport a început în 1990, iar lucrările au fost gata abia la sfârşitul anilor ’90. Totuşi, aeroprtul nu a început să funcţioneze până în anul 2000. Investiţia totală în ridicarea aeroportului a fost de 39 de milioane de dolari.

Aeroportul Internaţional Tempelhof, din Berlin: Chiar dacă a fost închis în 2008, arhitecţii spun că acesta a fost primul aeroport din lume care a servit drept model pentru proiectarea altor mari aeroporturi.

Tie care aeroport iti place mai tare?!

      Articole recomandate