Fabrica de rachete abandonată din Rusia „NPO Energomash”

O fabrica de rachete din Khimki, in imediata apropiere a Moscovei, a fost surprinsa de bloggerul rus Lana Sator, de 23 de ani, si de prietenii sai. Aceasta este una dintre cele mai vechi fabrici de rachete din Rusia.

Fotografa este cunoscuta pentru faptul ca exploreaza cladiri abandonate, precum azile de batrani, fabrici sau spitale.

Fabrica ruseasca era cunoscuta deoarece construia, printre altele, motoare de racheta pentru armata. Bloggerita a gasit cladirea complet nepazita si a fotografiat-o timp de 5 nopti la rand.

Dupa ce pozele au fost postate pe internet pe blogul sau personal fotografa Lana Sator a fost preluata de autoritatile rusesti indata ce a aterizat in Rusia dupa ce isi petrecuse vacanta in Ucraina.

În ciuda avertismentelor oficiale, Sator spune ca nu se va opri explorarea şi fotografierea fostelor obiecte secrete ale URSS .

Un buncher ce se afla pe teritoriul  uzine abandonate , buncherul este inundat si nu mai poate fi folosit dupa destinatia sa.

Datorita dimensiunilor sale enorme dar si laboratorele secrete ce se afla acolo fabrica este considerata un loc destul de periculos , unde  intri, dar nu stii daca mai iesi…

 

Desi este un obiect secret rusesc uzina nu este pazita ci doar are un gard cu sirma ghimpata si citeva camere de supraveghere. 

Blogherita inpreuna cu prietenei sai au patruns pe teritoriului fabricii printr-o gaura din zidul ce inconjoara fabrica .

      Articole recomandate