Miracolul sportiv! Exerciţiile care durează 7 minute şi pot înlocui un antrenament la sala de sport

Despre această serie de exerciţii miraculoase s-a vorbit pentru prima dată în New York Times și a devenit atât de populară încât a fost dezvoltată deja o aplicaţie speciala pentru Android și iOS (gratuite), care oferă instrucțiuni detaliate pentru fiecare exercițiu.

Autorii programului au fost oameni de știință de la Institutul American de Medicină Sportivă. Programul propus este format din 12 exerciții cu propria greutate, pentru realizarea cărăra ai nevoie doar de un scaun și un perete. Aceste exerciții combină principiile moderne ale unui antrenament dur, cât şi  și eficienţa alergării sau sălii de gimnastică. Dar cel mai important: pentru a efectua aceste exerciții vei avea nevoie de doar 7 minute!

„Există o mulțime de dovezi că exerciţiile de mare intensitate vor avea același efect asupra organismului nostru ca și un antrenament pe termen lung, numai că într-un interval de timp mult mai scurt”, – a declarat Chris Jordan, expert în chinetoterapie și co-autor al programului.

linie

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario cât și de la alte instituții au arătat că doar câteva minute de exerciţii intense duc la aceleaşi modificări moleculare la nivelul mușchilor ca şi câteva ore de alergat sau ciclism.

Intervalul de exerciţii presupune alternativa activităţii intense cu perioade scurte de recuperare. În programul dezvoltat de Chris Jordan și colegii săi, perioada de recuperare durează 10 secunde.

Cercetătorii atenţionează că exerciţiile ar trebui să fie efectuate în această ordine, deoarece implică alternativ muşchii superiori şi inferiori. În timp ce lucrează o parte, celălaltă parte se poate relaxa şi recâştiga puterea.

Exercițiile trebuiesc efectuate în seturi scurte de 30 secunde. Din moment ce aceste exerciţii nu sunt simple și implică mai multe grupe de mușchi, trebuie să fii pregătit pentru șapte minute neplăcute.

Dar oare nu este o contraplată prea bună pentru timpul economisit?

sport

Sursa: adme.ru

      Articole recomandate