10 sfaturi de la un călugăr shaolin pentru a fi veșnic tânăr

Un călugar shaolin, un maestru în arte marţiale, a sintetizat câteva lucruri importante pe care trebuie să le faci dacă vrei să te păstrezi mereu tânăr şi sănătos.

Ce dorim familiei și prietenilor noștri, în primul rând? Care sunt adevăratele priorități a vieții de muritor?  Probabil deja ai ghicit, răspunsul e minunat – sănătatea. Dar cât de mulți oameni ar face orice pentru sanatatea s-a, fără multă pălăvrăgeală și vorbe goale.

linie

E timpul să începi chiar acum. 10 sfaturi de la un călugar din Shaolin:

1. Nu gândi prea mult. Gânditul îți consumă energie. Gânditul te poate face să arăți bătrân.

2. Nu vorbi prea mult. Majoritatea oamenilor vorbesc sau fac. Mai bine faci.

3. Când muncești, muncește preț de 40 de minute, apoi oprește-te pentru 10 minute. Faptul că te uiți fix la ceva tot timpul poate dauna ochilor, dar și organelor interne și stării de pace.

4. Când ești fericit, trebuie să îți controlezi fericirea. Daca pierzi controlul, energia plămânului va fi afectată.

5. Nu te îngrijora prea mult, nu te mânia. Acestea două îți afectează sănătatea ficatului și a intestinelor.

6. Când mănânci, nu mânca prea mult. Asigură-te întotdeauna că nu te-ai ridicat sătul de la masă deoarece acest obicei poate daună splinei. Când simți că îți este doar puțin foame, mănâncă puțin.

7. Când faci lucruri, ia-o încetișor, nu te grabi prea rău. Amintește-ți proverbul: “Grăbește-te încet și vei ajunge curând”.

8. Dacă faci doar exerciții fizice tot timpul și nu faci niciodată Qigong (o metoda chinezească străveche de menținere a vitalității și a longevității) riști să îți pierzi echilibrul și să devii nervos. Îți pierzi Yin-ul din corpul tău. Exercițiul fizic echilibreaza Yin-ul și Yang-ul.

9. Dacă nu faci exerciții niciodată, ci doar meditezi, cultivi pacea sau practici Qigong, acest lucru nu îți va da energie Yin ca să îți consumi energia Yang.

10. Gong Fu Shaolin îți da totul. Scopul antrenamentului tău este de a echilibra yin-ul și yang-ul personal. Nu conteaza cât de multe ore petreci încercând să faci acest lucru. Totul se reduce la a înțelege de ce anume are corpul tău nevoie.

***

„Când ești prea tânăr, e prea devreme; când ești bătrân, e prea târziu.”,citat grecesc.

      Articole recomandate