Eroii de acţiune ai lui 2012

În 2012 rolurile eroilor de acţiune sunt date în special numelor celebre, dar vom avea parte şi de câteva „new entry”-uri cu mare potenţial să ne ţină în tensiune la anul. Daniel Craig revine în rolul Agentului 007, în Skyfall, Will Smith şi Tommy Lee Jones redevin Bărbaţii în negru, iar Christian Bale îşi va pune din nou costumul lui Batman pentru o ultimă confruntare cu Bane. Taylor Kitsch va fi pe cai mari la anul, cu două roluri de veritabilă acţiune, în Battleship şi John Carter. Jeremy Renner se va lupta singur cu ramificaţiile corporaţiei Treadstone în The Bourne Legacy.

 

Să vedem în detaliu ce eroi de acţiune aduce anul 2012:

 

James Bond (Daniel Craig) în Skyfall

James Bond vine din nou pe marile ecrane: Skyfall e cel de-al douăzeci şi treilea film cu Bond, iar Daniel Craig (la a treia apariţie în rol) e al şaselea actor Bond. De data aceasta, cel mai faimos agent secret trebuie să elimine o ameninţare la adresa doamnei M (Judi Dench), superiorul şi mentorul său.

The Avengers/ Răzbunătorii

Răzbunătorii vor avea de-a face cu Loki şi cu Skrulls, o rasă humanoidă extraterestră, creatoarea unui întins imperiu interstelar, cu abilitatea specială de a-şi modifica forma corpului, putând copia înfăţişarea oricărei fiinţe vii. Cel care se va folosi de puterea lor va fi Loki, principalul antagonist din The Avengers. În lupta pentru înfrângerea lui Loki, utilizarea celor din rasa Skrull împotriva supereroilor va oferi probabil fiecăruia dintre Răzbunători suficiente momente în desfăşurarea acţiunii pentru a face dovada propriilor abilităţi.

Bruce Wayne/Batman (Christian Bale) în The Dark Knight Rises

Scenele de acţiune au fost filmate în IMAX, deci eroul din Gotham City va fi cu adevărat spectaculos. Dacă În Batman & Robin (1997), Bane era doar acolitul musculos al lui Mr.Freeze şi Poison Ivy, în The Dark Knight Rises, Bane se întoarce nu numai puternic, ci şi inteligent, astfel încât să fie pe măsura lui Batman.

Aaron Cross (Jeremy Renner) în The Bourne Legacy

Al patrulea film din seria Bourne nu va avea nici pe Bourne ca protagonist, nici pe Matt Damon în rolul principal: Jeremy Renner (The Hurt Locker) joacă rolul lui Aaron Cross, un alt agent din anturajul lui Bourne, în luptă cu ramificaţiile corporaţiei Treadstone.

Johnny Blaze (Nicolas Cage) în Ghost Rider: Demonul răzbunării

În această continuare a peliculei din 2007, eroul filmului – aflat încă sub blestemul stăpânului întunericului, acela de a fi vânătorul său de recompense „sufleteşti” – se ascunde într-o parte îndepărtată şi puţin cunoscută a Europei de Est, unde este recrutat de o sectă religioasă secretă pentru a salva de Diavol (Ciaran Hinds) un tânăr (Fergus Riordan).

John Carter (Taylor Kitsch)

Salturi de zeci de metri înălţime, lupte cu creaturi monstruoase, şi cu mai mulţi oponenţi simultan e ceea ce promite filmul John Carter, supranumit Avatarul anului 2012. Forţa gravitaţională mai mică pe Marte îl face pe John Carter, venit de pe Pământ, să se poată desprinde de sol zeci de metri, acesta fiind principalul său atu fizic în confruntarea cu extratereştri pe peste 3 metri.

Gerry Lane (Brad Pitt) în World War Z

Brad Pitt este în rolul unui agent ONU care îi intervievează pe supravieţuitorii unui conflict apocaliptic declanşat de o invazie de zombie.

Alex Hopper (Taylor Kitsch) în Battleship

Taylor Kitsch are din nou de-a face cu extratereştrii, de data aceasta ca puşcaş marin.Battleship e plin de acţiune veritabilă, cu evidente influenţe din Transformers, iar scenele de luptă sunt numeroase şi bine puse la punct.

Agenţii Jay şi Kay (Will Smith, Tommy Lee Jones) în Men in Black III

Cei doi „bărbaţi în negru” sunt agenţi guvernamentali, implicaţi în operaţiuni secrete de supraveghere a extratereştrilor de pe teritoriul Statelor Unite. De data asta, cei doi vor călători în timp pentru a împiedica un extraterestru să pună în pericol însuşi viitorul omenirii.

The Expendables 2

În noul film din serie, Stallone este unul din liderii aceleiaşi echipe de mercenari: noua misiune este anihilarea unei arme letale. Alte nume mari ale cinematografului de acţiune, Schwarzenegger, Bruce Willis şiJean-Claude Van Damme apar în alte roluri, într-un film-omagiu eroilor din filmele anilor ’80-’90.

      Articole recomandate