Concurs: epigrame din și despre Moldova

Poezia a fost mereu, pentru unii, un mod foarte reușit pentru a-și exprima emoțiile, dorințele, pentru a descrie peisaje fantasmagorice sau pur și simplu pentru a combina cele mai complicate cuvinte din vocabularul limbii în care scrie și pentru a o numi poezie post-modernă. Și totuși, toate lumea iubește poezia.

Există mai multe tipuri de poezii, în mod evident. Există poezia romantică, lungă și complicată, în care toate trăirile poetului sunt exprimate prin cuvintele cele mai sentimentale pe care o limbă le-ar fi putut inventa. Există, de asemenea, poezia simplă, care e foarte scurtă, folosește un limbaj mediocru și descrie întâmplările simple de zi cu zi. Și apoi, există epigrama: o poezie scurt, de obicei formată din 4 rânduri, menită să satirizeze ceva sau pe cineva.

Noi am decis să punem la încercare talentul artistic al vizitatorilor noștri și să-i provocăm să scrie cea mai extraordinară epigramă despre Moldova. Ce trebuie să faci? Să scrii o epigramă (sau câteva) și să o (le) postezi drept comentariu la această știre sau pe pagina noastră de pe facebook. Ulterior, noi vom selecta cele mai frumoase epigrame și le vom posta într-un articol pe site. E șansa ta să devii renumit, sau să satirizezi pe cineva în cel mai inocent mod posibil.

Iată câteva exemple create de către noi, pentru a vă inspira.

44%

Profesorul alchimistul,

N-avea bani nici de făină.

A trecut bacalaureatul,

Și-a luat și o mașină.

Târguiala

Am trecut printr-o piață,

Că vroiam să-mi cumpăr ghete.

Am ieșit din ea c-o rață,

Și vreo 2 biciclete.

Facultatea

De astăzi vine, strident,

O perioadă-nfometată.

Azi am devenit student,

Dar am scăpat de armată.

      Articole recomandate