Elder Scrolls V: Skyrim – Jocul Anului 2012

La convenţia Game Developers Choice Awards (Premiile Dezvoltatorilor de Jocuri) 2012, cele mai tari echipe ale industriei jocurilor video s-au adunat pentru a afla care au fost jocurile care s-au remarcat în anul ce a trecut.

RPG-ul Elder Scrolls V: Skyrim (Role Playing Game) a fost numit jocul anului 2012 la convenţia dezvoltatorilor de jocuri, găzduită de Cliff Bleszinski, şeful proiectului Gears of War de la Epic.

Directorul Skyrim Todd Howard a declarat că „nu ne-am imaginat că jocul va fi aşa de bine recepşionat. A fost o cursă uimitoare pentru noi, nu doar pentru joc, cât pentru ultimii 25 de ani petrecuţi la Bethesda”.

Skyrim este al cincilea episod al seriei Elder Scrolls, lansate de Bethesda, cel mai mare succes înregistrândul de abia la episodul III, intitulat Morrowind.

Jocul este un Free World RPG ceea ce înseamnă ca din prima clipă în care intri în lumea virtuala creată de Bethesda, eşti liber să faci ce vrei, să te alături oricărei facţiuni şi poţi lua deciziile după cum îţi dictează conştiinţa.

Acţiunile pe care le iei pe parcursul jocului îţi vor afecta modul în care avansezi spre finalul poveştii principale, dar care nu va reprezenta finalul jocului, odată ce o termini.


Pe lângă acest concept de libertate virtuală, jocurile Elder Scrolls Morrowind, Oblivion şi Skyrim au fost extrem de apreciate de jucători datorită şi efectelor vizuale avansate şi a multiplelor abilităţi ale personajului creat, atât fizice cât şi magice.

Elder Scrolls V: Skyrim prezintă povestea unui personaj misterios, numit „Dragonborn” (Cel Nascut cu Sange de Dragon) care apare pe lume într-un moment de răscruce, când popoarele sunt măcinate de războaie iar ţinuturile sunt ameninţate de către o armată de dragoni care prind viaţă după secole de linişte şi pace.

Printre celelalte distincţii oferite dezvoltatorilor la GDC amintim de Portal 2, al cărui publisher este Valve, care a primit trei premii: Cea mai bună poveste, Cel mai bun audio şi Cel mai bun Design.

Premiul Ambasador a fost oferit celor doi avocaţi Ken Doroshow şi Paul M. Smith, care au reuşit să convingă Curtea Suprema în a recunoaşte jocurile video drept o formă de liberă exprimare.

      Articole recomandate