Efectele nebănuite ale unui medicament banal: tot mai mulţi tineri se droghează cu sirop de tuse (Video)

Daily Mail publică un filmuleţ şocant, cu mai mulţi tineri din SUA care beau sirop de tuse, pentru a avea senzaţii similare celor date de droguri, dar care ajung să li se facă rău şi să vomite.

Filmuleţul a fost publicat pe YouTube de autorităţile în materie de sănătate din SUA, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la acest nou fenomen în rândul tinerilor.

La începutul clipului, o tânără zâmbitoare spune că este pentru prima dată când încearcă aşa ceva, după care ia o gură sănătoasă de sirop de tuse. Aproape imediat, fata începe să tuşească, apoi ameţeşte şi vomită.

Urmează apoi un montaj cu tineri care vomită, în urma experienţei lor cu robotripping (aşa cum se numeşte fenomenul în SUA).

Trebuie precizat, însă, că toţi tinerii din clip sunt actori, care doar ilustrează efectele robotripping-ului. „Acestea sunt, însă, efectele consumului de sirop de tuse”, avertizează medicii.

7% dintre tinerii din SUA au recunoscut că se „droghează” folosind alte tipuri de substanţe, iar în mai multe state siropul de tuse nu se mai vinde decât persoanelor peste 18 ani.

Daily Mail scrie că numai 1,5-2,5 miligrame de DXM (substanţă din siropul de tuse) pot cauza ameţeli, euforie, pierderea echilibrului sau creşterea ritmului cardiac, în timp ce o doză dublă induce halucinaţiile şi pierderea cunoştinţei. În doze de peste 15 mg, consumatorii ajung să creadă că pot să comunice cu fiinţe superioare şi au experienţe în afara corpului.

      Articole recomandate